Tradicinis katės krepšelis: ko nepamiršti?

Priėmus sprendimą įsigyti kačiuką, reikia pasirūpinti jo gerove. Gamintojai siūlo begalę prekių ir visus katės poreikius patenkinančias priemones. Tad savo augintinius galima pamaloninti įvairiais daiktais - nuo tradicinių pliušinių pelyčių iki automatinių žaislų, gertuvių.

Žaislai katėms.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žaislai katėms.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 4:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:21 PM

Tradicinis kačiuko krepšelis

1)Ėdalo indeliai (vandeniui ir pašarui). Indeliai turi būti sunkūs (pvz.: keramikiniai) arba ir su guminiu pagrindu, kad neslystų ant grindų. Jeigu indeliai dvigubi, geriausia, kad jie būtų išimami po vieną.

2)Kraiko dėžė (tualetas), semtuvėlis, kilimėlis. Patogiausi tualetai yra uždari dėl estetiško vaizdo, kvapo sulaikimo ir mažesnio kraiko išsinešiojimo. Kraiko kilimėlis tiesiamas prie kraiko dėžes ir sulaiko jį, kai augintinis išlipa iš dėžės.

3)Kraikas ir maistas, priklausomai nuo katės poreikių.

4)Draskyklė. Renkantis draskyklę svarbiausia, kad būtų stovai būtų tinkamo aukščio, ir kad katė galėtų patogiai atlikti savo „manikiūrą“. Jeigu renkatės iš didesnių draskyklių, reikėtų atkreipti dėmesį į jungčių tvirtumą, konstrukciją ir aikštelių dydžius. Suaugusi katė patogiai įsitaiso į 30-35 cm aikštelę. Kartoninės draskyklės turėtų būti iš tvirto kartono, pakankamai sunkios.

5)Boksas (transportavimo dėžė). Labai patogu, jeigu boksas atsidaro ne tik iš priekio, bet ir iš viršaus. Boksas turėtų būti pagamintas tvirto plastiko, kad po metų netektų keisti į naują.

6)Žaislai. Kamuoliukai, plunksnelės, virvutės, medžiaginiai tuneliai, kačių žaidimų trasos, automatiniai žaislai su baterijomis, modulinių baldų kompleksai.

Kita užduotis yra padaryti naujojo šeimos nario gyvenimą įdomų ir laimingą. Ne paslaptis, kad katės yra be galo žaismingos ir, kad augintinis nenuobodžiautų, kol jūs esate darbe, joms reikalingi kačių žaislai. Taip taip, patys tikriausi žaislai katėms, kad katės galėtų savarankiškai medžioti, pramogauti. Iki vienerių metų kačiukai ypatingai žaismingi ir reikalauja daug dėmesio, tačiau suaugusios katės taip pat neatsisako prisiminti savo medžiotojos instinkto.

Populiariausi ir įdomiausi tiek katėms - įvairiausi tuneliai ar trasos, kuriuose ridenamas kamuoliukas, ir kurio katė neturi galimybės ištraukti. Kamuoliukas nepasimeta, lieka trasoje ar bėgiuose, o katė smagiai jį gaudo. Dar vienas kačių žaislas - tai greitosios pėdutės – automatinis elektrinis žaislas, kurį įjungus plunksnelė automatiškai sukasi ratu vis keisdama kryptį po šnarančia medžiaga. Katės gali valandų valandas žaisti, ir, rodos ,kad niekad nepabos.

Dar viena įdomi ir labai praktiška naujovė - automatinės gertuvės ir šėryklos. Jos reikalingos palengvinti šeimininkų ir kačių gyvenimą. Gertuvės veikimo principas yra be galo paprastas. Jį įjungiama į maitinimo lizdą, o viduje esanti pompa filtruoja vandenį. Vanduo, nuolat cirkuliuodamas, teka paviršiumi ir katė visada turi šviežio ir švaraus vandens.

Savininkui patogu, kadangi nereikia kas rytą ir vakarą keisti vandens, užtenka kas antrą dieną įpilti po stiklinę šviežio, o vieną kartą per dvi savaites išplauti ir pakeisti vandenį. Katėms patinka judantis vanduo, jos ima lakti daugiau, negu iš įprasto indelio. Automatinės šertuvės veikia kiek kitaip, nei gertuvės. Jos veikia maitinimo elementų pagalba ir netgi gali pakviesti jūsų augintinį tiksliu metu papietauti – juose būna balso įrašymo funkcija. Šertuvė užprogramuojama ir nustatytu laiku pakviečia katinėlį ėsti, o jam priėjus atidaro skyrelis, kuriame - šeiminikų įdėtas ėdalas.

Kuo geriau šeimininkas pažįsta savo katę, tuo lengviau išsirinkti jai tinkamas prekes – pavyzdžiui jeigu katė mielai laižo vandenį iš čiaupo – jai patiks automatinė gertuvė, jeigu mėgsta slėptis maišeliuose – jai patiks medžiaginiai tuneliai ir t.t. Verta pastebėti, kad bet kokiuose santykiuose yra svarbus bendravimas. Taip yra ir bendravime su katėmis, su jomis reikia būti, kalbinti, glostyti, žaisti ir tik tuomet jūsų bendras gyvenimas teiks ir jums, ir jūsų katei džiaugsmo bei pasitenkinimo.

Superkate.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.