Panevėžiečiai padėti beglobiams gyvūnams galės eidami apsipirkti

Nuo šiol panevėžiečiai gyvūnų mylėtojai gali prisidėti prie jų gerovės net ir užėję apsipirkti. Visuose Panevėžyje įsikūrusiuose prekybos centruose „IKI“ jau pastatytos, o netrukus ir „Fresh Market“ atsiras specialios dėžės, kuriose žmonės galės palikti sauso gyvūnų pašaro ar konservų, skirtų beglobiams keturkojams, kuriais rūpinasi Panevėžio gyvūnų globos draugija.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 8, 2014, 2:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:39 AM

Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė tikisi, kad žmonės parems šią idėją ir taip pagelbės savanoriams, turintiems kasdien pamaitinti nemažą pulką šeimininkų netekusių gyvūnų. Šiuo metu Kaimiškio kaime esančioje prieglaudoje gyvena 106 šunys, savanoriai rūpinasi ir maždaug 50-čia beglobių kačių.

Vien per 5 pirmuosius šių metų mėnesius iš beglobių gyvūnų gaudymu užsiimančios komunalininkų įmonės „Panevėžio specialusis autotransportas“ gyvūnų globėjai perėmė 220 šunų. Didžiajai daugumai jų buvo surasti nauji šeimininkai, o eutanazija taikoma tik išimtiniais atvejais (pvz., kai gyvūnas sunkiai ir nepagydomai serga ar yra sužalotas).

Žmonės atsisako pačių įvairiausių augintinių – nuo kieme prie būdos augintų mišrūnų iki veislinių šunų. Pavyzdžiui, ir šiuo metu prieglaudoje gyvena biglis, čiau čiau, vokiečių aviganis. Žmonės keturkojų nebenori auginti dėl įvairių priežasčių. Nemažai gyvūnų globėjams palieka į užsienį išvykstantys gyventi lietuviai, kiti augintinio atsisako gimus vaikui ar iširus šeimai.

Pasak R.Liberienės, pavasarį ir vasaros pradžioje daugiau šunų iš prieglaudos paimama nei į ją atiduodama. Dažnai žmonės augintinių ieško važiuodami vasaroti į sodybas, sodų bendrijas. Tačiau ji baiminasi, kad rudenį dalis jų vėl nesugrįžtų į prieglaudą, kai žmonės grįš į butus mieste ir ištikimas sargas ar kompanionas jiems taps nebereikalingas.

Vienas aktyviausių Panevėžio gyvūnų globos draugijos savanorių Justinas Stašys pasidžiaugė, kad sumanę pastatyti prekybos centruose dėžes, kuriose būtų kaupiamas maistas į bėdą pakliuvusiems keturkojams, jie sulaukė verslininkų palaikymo.

Panevėžyje įsikūrusi baldus gaminanti bendrovė „Egvita“ nemokamai pagamino jau 8-ias specialias dėžes, o prekybos centrų „IKI“ ir „Fresh Market“ vadovai mielai sutiko, kad šios dėžės būtų pastatytos jų parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.