Pora įsigijo mažą kiaulytę, o ji netikėtai tapo 300 kg milžine

Didžiulė namuose auginama kiaulė, vardu Esthera, sveria daugiau nei suaugusi poliarinė meška, turi savo „Facebook“ paskyrą ir be viso to dar ir miega įsitaisiusi šeimininkų lovoje, praneša mirror.co.uk.

Didžiulė namuose auginama kiaulė, vardu Esthera, sveria daugiau nei suaugusi poliarinė meška, turi savo „Facebook“ paskyrą ir be viso to dar ir miega įsitaisiusi šeimininkų lovoje.<br>Facebook.com nuotr.
Didžiulė namuose auginama kiaulė, vardu Esthera, sveria daugiau nei suaugusi poliarinė meška, turi savo „Facebook“ paskyrą ir be viso to dar ir miega įsitaisiusi šeimininkų lovoje.<br>Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:43 AM

Pora manė įsigijusi mažą, madingą kiaulytę, tačiau liko priblokšta, kai jų mylimas augintinis virto beveik 300 kg sveriančiu milžinu.

Milžiniška kiaulė Esthera yra sunkesnė nei suaugusi poliarinė meška, tačiau jos šeimininkai Steve'as Jenkins ir Derek Walter tikėjosi, kad jų augintinis visada liks maža miela kiaulyte, nesveriančia daugiau nei 30 kg.

Didžiulė kiaulė, maitinama vaisiais, daržovėmis ir avižomis už 30 svarų sterlingų (maždaug 38 eurus) per savaitę, gyvena poros namuose ir kasdien nusnaudžia pietų miego šeimininkų lovoje.

Ši dviejų metų kiaulė tapo tikra interneto sensacija. Jai buvo sukurta „Facebook“ paskyra, pavadinta „Esthera – nuostabioji kiaulytė“ (angl. „Esther the Wonder Pig“), kuri sulaukė neįtikėtino skaičiaus – 235 tūkst. sekėjų.

Steve'as Jenkins, gyvenantis Kanados provincijoje, Ontarijuje, pasakojo: „Ilgą laiką gyvenome neigdami akivaizdų faktą. Mus aplankę draugai sakydavo, kad ji nenumaldomai auga, tačiau mes su drauge to nepastebėjome.“

Neilgai trukus mažoji kiaulytė pradėjo pasiekti daiktus nuo aukščiausių virtuvės lentynų, o sofa, kurioje miegodavo, darėsi vis mažesnė. Akivaizdu, kiaulė augo.

„Susitaikėme su tokiais pasikeitimais ir mylėjome ją dar labiau. Ką dar galėjome daryti? Tai nebuvo jos kaltė ir mes negalėjome apleisti savo augintinio“, - teigė vyriškis.

„Kai gyvenome Džordžtaune, Jungtinėse Amerikos Valstijose, mūsų augintinis svetainėje turėjo savo čiužinį, ant kurio miegodavo. Nuo to laiko, kai persikėlėme gyventi į namą, nusprendėme, kad kiaulė norėtų būti kuo arčiau mūsų. Šiuo metu ji miega šalia mūsų lovos, įsitaisiusi ant savo čiužinio“, - pasakojo vyras. Steve'as prisimena, kad kiaulė iki šiol dienos metu įsirango į šeimininkų lovą nusnausti, kaip ir buvo įpratusi anksčiau.

Didžiulis augintinis, mokantis atlikti gamtinius reikalus į tualetą, gyvena kartu su dar trimis augintiniais – dviem šunimis ir kate. Jauna pora kasdien atnaujina savo „naminės“ kiaulytės „Facebook“ paskyrą ir pasidalina Estheros nuotykiais. Kiaulės-augintinio atvaizdas puošia kalendorius, atvirukus ir puodelius, kuriuos pora nutarė parduoti.

Ši kiaulė yra beveik dešimt kartų didesnė nei tikėtasi. Kasdien ji yra maitinama rupiomis valcuotomis avižomis, miežiais ir kukurūzais, bei dažnai palepinama šviežiais vaisiais, tokiais kaip prinokę bananai ir daržovių žievelėmis.

Kiaulės-augintinio kasdienybė įprasta kaip ir kitų naminių gyvūnų. Dienas ji leidžia knaisiodamasi darže, ėsdama, miegodama ir išdykaudama su kitais kailiniuotais draugais.

Estheros šeimininkas pridūrė: „Vis dar negalime patikėti tokiu pripažinimu. Sukūrėme Estheros „Facebook“ paskyrą norėdami parodyti mūsų augintinio kvailiojimus draugams ir šeimos nariams. Netikėtai vienas draugų pasidalino Estheros puslapį internetinėje svetainėje apie gyvūnus. Nuo to laiko žmonės pamėgo Estherą ir ši sulaukė vis daugiau teigiamų atsiliepimų.“

Vyriškis teigė, kad jis su savo drauge yra Estheros balsas. „Kartais yra tikras iššūkis sugalvoti naujų keistenybių, kuriomis vis dar galėtų nustebinti mūsų augintinis. Ilgai žiūriu į jos atvaizdą, kol sugalvoju ką nors įdomaus“, - prisiminė vyras, namuose auginantis neįprastą gyvūną.

Kiaulės šeimininkas pasakoja, kad būna dienų, kai jis gali skaityti Estheros mintis. Vyras įsitikinęs, kad iš jos akių ir šypsenos galima suprasti apie ką kiaulė galvoja.

„Žmonių reakcija pamačius Estherą mums vis dar sukelia nuostabą. Žmonės ja stebisi tarsi būtų sutikę kino filmų žvaigždę ar karališkosios šeimos narį. Netgi dabar visus stebina kiaulės dydis ir jos sąmoningumas“, - prisimena vyras. Jo teigimu, kiaulės elgesys išduoda, kad ji žino esanti mėgstama ir keičianti nusistovėjusį visuomenės požiūrį į tokius neįprastus naminius gyvūnėlius.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.