Kapinių katino elgesys sujaudins ligi sielos gelmių

Vienos tarp Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos esančios salos gyventojai gedi katino, vardu Barney, kuris šimtams žmonių dovanojo paguodą ir nusiraminimą.  Barney gyveno Šv. Samsono parapijos bažnyčios kapinėse, vienoje Gernsio saloje, esančioje Lamanšo sąsiauryje.

Prie kapinių gyvenantys gyvūnai gali padėti nusiraminti žmonėms, gedintiems savo artimųjų.<br>123rf nuotr.
Prie kapinių gyvenantys gyvūnai gali padėti nusiraminti žmonėms, gedintiems savo artimųjų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 8:25 PM

Dvidešimt metų šis katinas guosdavo žmones per jų artimųjų laidotuves. Tačiau dabar Barney nebeliko. Praėjusią savaitę senasis katinas pats iškeliavo į amžinosios medžioklės plotus. Dėl Barney mirties dabar gedi bažnyčios patarnautojai, kapinių lankytojai ir kiti miesto gyventojai. Kapinių prižiūrėtojas ir duobkasys Alanas Curzonas pasakojo, kad Barney išėjimas prilygo „vaiko netekčiai“.

„Kapinėse pradėjau dirbti 1995 metais, o Barney gimė 1996-aisiais. Jo šeimininkai trejus ar ketverius metus gyveno netoli stovinčiame name, tačiau vėliau išsikraustė toli“, – pasakojo A.Curzonas interneto naujienų portalui „BuzzFeed News“.

Kapinių prižiūrėtojas prisiminė: „Barney jie pasiėmė su savimi, bet jis vis dingdavo ir grįždavo atgal į kapines, kol galų gale mes jam čia įrengėme namus.“ 

A.Curzono teigimu, kapinių lankytojai iškart „įsileisdavo Barney į savo širdį“.

„Jis buvo visiškas meilutis. Jis mylėjo visus, einančius per kapines. Jis laukdavo su manimi prie vartų, kol vykdavo laidotuvės, ir prisistatydavo visiems naujiems kapinių lankytojams bei labai paguosdavo kiekvieną. Jis trindavosi aplink lankytojų kojas, kol šie dėdavo gėles ant kapų“, – teigė A.Curzonas.

Kai vietos spauda paskelbė, kad Barney nugaišo, jo ėmė gedėti šimtai žmonių, kurie pasakojo, kaip šis gerasis katinas juos paguosdavo.

„Tiek daug miesto žmonių mylėjo Barney, – pasakojo A.Curzonas. – Jam nieko netrūko. Jis turėjo šiltą namelį ir karšto vandens butelių. Jis buvo labai išlepintas ir labai mylimas katinas ir jo visiems labai trūks.“ 

A.Curzonas prisiminė, kad Barney tarsi nujausdavo, kada žmones reikėjo paguosti: „Matydavau jį lipantį ant antkapių ir besiglaustantį prie žmonių per laidotuves bei padedantį jiems tuo labai liūdnu metu.“ 

Pasak kapinių prižiūrėtojo, Barney atgulė ilsėtis ypatingoje vietoje ir jo garbei kapinėse atsiras metalinė atminimo lentelė bei suolelis. 

Kaip atrodė Barney, galite pamatyti nuotraukoje apačioje.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų kovo 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.