Katė šeimininkus glumina savo neįprastu polinkiu

Šešerių metų Tonkino veislės katytė, vardu Brigit, pelnė prastą reputaciją.

Brigit pagarsėjo kaip katė-kleptomanė.<br>imgur.com
Brigit pagarsėjo kaip katė-kleptomanė.<br>imgur.com
Išdidi katė prie savo grobio.<br>imgur.com nuotr.
Išdidi katė prie savo grobio.<br>imgur.com nuotr.
Šeimininkė kaimynams išsiuntinėjo raštelius, įspėjančius, kad jų apatinius galėjo pavogti Brigit.<br>imgur.com nuotr.
Šeimininkė kaimynams išsiuntinėjo raštelius, įspėjančius, kad jų apatinius galėjo pavogti Brigit.<br>imgur.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 7:28 AM, atnaujinta May 31, 2017, 3:42 PM

Naujojoje Zelandijoje, Hamiltone, gyvenantis gyvūnas turi keistą pomėgį iš kaimynų vogti vyriškus apatinius ir kojines.

Katės šeimininkė Sarah Nathan surinko visą savo katės pastarųjų dviejų mėnesių grobį ir dabar bando surasti apatinių bei kojinių šeimininkus, kad galėtų grąžinti jų turtą.

Suskaičiavus laimikį paaiškėjo, kad ši žavinga plėšikė per pastaruosius du mėnesius „sumedžiojo“ 11 apatinių vyriškų kelnaičių ir net daugiau kaip 50 kojinių – dalį jų katė partempė poromis.

„Dabar tai atrodo nerimtai. Tai – pastarųjų dviejų mėnesių Brigit grobis. Kasdien mes atsibudę randame daugiau. Į kiekvieną kaimynų pašto dėžutę įmečiau raštelius apie tai. Kažkas turėtų pasigesti šių daiktų“, – parašė S.Nathan socialiniam tinkle „Facebook“, paviešinusi savo išdidžios prie gausaus grobio tupinčios augintinės nuotrauką.

Šeimininkė kaimynus įspėjo apsižiūrėti, ar jiems netrūksta drabužių, kurie atitiktų pavaizduotus nuotraukoje.

Skelbimuose kaimynams S.Nathan parašė: „Gal pasigedote apatinių? Aptikome, kad mūsų katė iš rajono kaimynų pavogė didelį kiekį vyriškų apatinių kelnaičių ir kojinių. Gyvename George gatvėje. Jeigu nukentėjote jūs, labai atsiprašome. Daiktai yra pas mus ir galime juos grąžinti. Jūs apsidžiaugsite sužinoję, kad išsikraustome...“

Dėl nesuprantamų priežasčių šiuo metu katė vagia tik vyriškus drabužius.

„Į namus, kuriuose gyvenome anksčiau, Brigit buvo parvilkusi netgi džemperį! Neįsivaizduoju, kaip ji jį partempė. Tada ji vogdavo moteriškas kelnaites ir maudymosi kostiumėlius“, – prisiminė šeimininkė.

Kitą dieną, po to, kai Sarah viešai paskelbė apie Brigit vagystes, moteris rado naują per naktį nugvelbtą katės laimikį.

„Buvau ką tik pabudusi ir radau tai virtuvėje. Jos nėra mano, bet tai – pirmosios moteriškos kojinės“, – pranešė S.Nathan.

Dažnai Brigit per naktį atlieka po du žygius, kad parneštų abi vienos poros kojines, ir padeda vieną prie paradinių laukujų durų, o kitą – prie galinių.

Kitą dieną sode besidarbuojantys šeimos nariai pastebėjo, kad katė nugvelbė daugiau daiktų, nei jiems atrodė. Tik kai kurie jų užstrigo tvoroje.

Vagystės yra Brigit aistra, ir panašu, kad ji negali liautis taip elgtis. Kas rytą, kai Nathanų šeima pabunda, jie randa namuose naujų kojinių ar vyriškų trumpikių, padėtų jiems prie lovos, ant namų slenksčio ar kur nors kitur name.

Savo augintinei jos šeimininkė mielai užduotų daugybę klausimų, jei tik katė galėtų kalbėti.

Tai nebe pirmoji katė-kleptomanė. Prieš kelerius metus dėl to paties pomėgio išgarsėjo ir kitas katinas, vardu Dusty.

Šis į Siamo katiną panašus „Sniego letenėlės“ veislės murklys nukniaukė 16 pirštinių mašinai valyti, 7 kempines, 213 virtuvinių rankšluosčių, 7 šluostes, 5 rankšluosčius, 18 batų, 73 kojines, 100 pirštinių, 1 porą kumštinių pirštinių, 3 prijuostes, 40 kamuoliukų, keturias apatines kelnaites, šuns antkaklį, 6 guminius žaisliukus, užklotą, 3 blauzdines, 2 žaislines skraidančias lėkštes, golfo lazdos galvutės uždangalą, apsauginę kaukę, 2 tinklinius maišelius, pakelį vandens balionėlių, pižamos kelnes, 8 maudymosi kostiumėlius ir 8 kitokius objektus.

Gavęs „Klepto Kitty“ pravardę Dusty kaimynų daiktus “medžiodavo“ naktimis.

Vienos vagystės metu jis iškart nukniaukė net 11 daiktų. Šio katino nusikaltimai paaiškėjo po to, kai jį, tempiantį į namus nugvelbtą liemenėlę, nufilmavo vaizdo kameros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.