Rado būdą, kaip sužinoti, ką iš tiesų apie jus galvoja katės

Nauja technologija padės geriau suprasti, ką mums nori pasakyti katės.<br>123rf nuotr.
Nauja technologija padės geriau suprasti, ką mums nori pasakyti katės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-08 19:20, atnaujinta 2017-05-26 05:45

Katės kniaukia tik bendraudamos su žmonėmis. Šie gudrūs ir protingi gyvūnai yra taip gerai įvaldę bendravimo su mumis meną, kad jų šeimininkai akimirksniu supranta, ką katės jiems nori pasakyti.

Tačiau net ir gerai kačių kniaukimą bei kūno kalbą perpratę jų mylėtojai norėtų tiksliau žinoti, kaip skambėtų šių keturkojų mintys, jeigu jos būtų išsakytos žmonių kalba.

Dabar atsirado proga patenkinti šį smalsumą, nes buvo sukurtas specialus „kalbantis antkaklis“ katėms „Catterbox“. Jis jūsų bičiulės mintis gali išversti į žmonių kalbą, o tik taip galite sužinoti, ką apie jus galvoja jūsų mylimos murklės. Ar gi ne smalsu?

Nuotaikingose „Catterbox“ produkto reklamose pademonstruota, kad kačių skleidžiamų garsų vertimas į žmonių kalbą vyksta pasitelkus belaidį „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ ryšį.

Kačių šeimininkams taip pat siūloma pasinaudoti „Catterbox“ programėle, skirta išmaniems telefonams. Ja savo augintinėms galima priskirti skirtingus balsus ir akcentus. Tiesa, kol kas kačių mintys verčiamos tik į anglų kalbą.

Taigi, ką reiškia paprasčiausias „miau“? Priklausomai nuo intonacijos, tai gali reikšti ir „labas“, ir „pakankamai smagu“. O štai atodūsis, miauktelėjimas ir vėl atodūsis, aplikacijos kūrėjų nuomone, reiškia „atstok“.

Interneto portalas „Huffpost Weird News“ rašo, kad produktas „Catterbox“ yra „Temptations Lab“ ir dviejų Londone įsikūrusių kūrybinių agentūrų kūrinys.

Kol kas šis įrenginys, kaip teigia agentūros „adam&eveDDB“ atstovas, tėra būsimo produkto prototipas. Ar tai reiškia, kad bus sukurtas ir tikrasis kačių kalbos vertėjas į žmonių kalbą, parodys laikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.