Astrologė Vaiva parodė savo talismaną – jis murkia ir kniaukia

Po astrologų Vaivos Budraitytės (56 m.) ir jos vyro Gaudento Naujoko (52 m.) namų stogu išsitenka dvi katės, šuo, du vėžliai ir žuvytės keturiuose akvariumuose. Šeimininkų meilės apgaubti visi augintiniai įpratę tik prie vienos taisyklės – kartą per savaitę jie negauna ėsti, mat pasninkauja.

V.Budraitytė ir jos vyras G.Naujokas įsitikinę, kad lėta bei rami jų čiau čiau veislės kalytė Laimė labai tinka prie abiejų charakterių.<br>T.Bauro nuotr.
V.Budraitytė ir jos vyras G.Naujokas įsitikinę, kad lėta bei rami jų čiau čiau veislės kalytė Laimė labai tinka prie abiejų charakterių.<br>T.Bauro nuotr.
Vienu metu šeima turėjo net 9 akvariumus su žuvytėmis, dabar jų likę keturi.<br>T.Bauro nuotr.
Vienu metu šeima turėjo net 9 akvariumus su žuvytėmis, dabar jų likę keturi.<br>T.Bauro nuotr.
Vienu metu šeima turėjo net 9 akvariumus su žuvytėmis, dabar jų likę keturi.<br>T.Bauro nuotr.
Vienu metu šeima turėjo net 9 akvariumus su žuvytėmis, dabar jų likę keturi.<br>T.Bauro nuotr.
Vėžlys Einšteinas mėgina poruotis su patele, kuri vadinama Einšteino žmona.<br>T.Bauro nuotr.
Vėžlys Einšteinas mėgina poruotis su patele, kuri vadinama Einšteino žmona.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

2016-08-20 12:34, atnaujinta 2017-05-15 09:10

Kiekvienas astrologų namų ir kiemo kampelis, regis, gyvas. Po teritoriją iš lėto vaikštinėja 7 metų čiau čiau veislės kalytė Laimė, terasoje poruotis mėgina vėžlys Einšteinas su patele, kurią šeimininkai tiesiog vadina Einšteino žmona.

Akvariumuose savo darbais užsiima ryškiaspalvės žuvelės, o dvi katės – Knygė ir jos vaikas Velniūkštė Juodasis Perlas – laisvai sau slankioja kažkur visai šalia namų. Užtat ir į fotografo objektyvą nepateko.

Anksčiau V.Budraitytės namuose gyveno ir žiurkės patinas Nacius, kuris kartu su tuomet dvyliktoke dukra keliaudavo ant peties į mokyklą.

Jis buvo paklusnus, labai prisirišęs prie šeimos, tad tikriausiai todėl ir išgyveno trejus metus. Kaip žiurkei tai – daug.

Pirmas šuo V.Budraitytės namuose apsigyveno tada, kai jos pačios vaikai dar buvo maži. Amžių čia nugyveno ne vienas šuo, žiurkės, papūgos, vienu metu šeima turėjo net 9 akvariumus.

„Vaikams smagu, kai namuose yra gyvūnų. O dabar jais džiaugiasi ir kita karta – anūkai“, – šypsojosi V.Budraitytė, turinti dvi – devynerių ir vos pusmečio – anūkes. O jos vyras G.Naujokas turi du anūkus – šešerių ir pusketvirtų metų.

„Matote, viskas pas mus harmoninga“, – paaiškino būrėja. Jiems abiem tai – antroji santuoka.

Būtent tada, kai pora kartu apsigyveno, Gaudentas nupirko vėžlį tam, kad jiems sektųsi. Vėžliui Einšteinui jau 15 metų. Jis turėjo problemų dėl sveikatos: kartą, kai šeimininkai buvo išvykę, vėžlys per ilgai išbuvo drėgmėje.

Netrukus jis numetė pažeistą šarvą. Tačiau dabar viskas gerai, jau auga kitas. Einšteinas atsigavo, nes keletą metų jau turi draugę.

Vėžlio patelę Einšteino žmoną V.Budraitytei atnešė draugai, mat namuose darė remontą ir neturėjo, kur priglausti. Bet dabar Vaivai gaila būtų ir atiduoti, mat nuo pavasario vėžliai poruojasi.

Ištisas dienas Einšteinas vaikšto paskui draugę ir stojasi poravimosi poza. Šeimininkai specialiai iškasė vėžliams duobę, pripylė minkšto smėlio ir laukia, gal kartais padės kiaušinį.

Žiemą vėžliai laisvai vaikšto po namus, ateina ko nors paprašyti ar pasišildyti prie židinio. Žiemą jų migdyti nereikia, jei nori, patys užmiega.

„Anksčiau maniau, kad vėžliai neprotingi, tačiau įsitikinau, jog jie mąsto, tik lėčiau“, – sakė nuomonę apie vėžlius pakeitusi V.Budraitytė.

Lėta, rami ir jų kalytė Laimė. Astrologė įsitikinusi – apie čiau čiau veislės šunis vyrauja klaidinga nuomonė, esą jie pikti.

Nieko panašaus – jie nepaprastai geri šunys. Tik gaila, kad trumpaamžiai. Laimei dabar 7 metai, o ji jau apkurtusi.

„Kai ją pirkome, sulaukėme klausimo, kokiu tikslu norime įsigyti: namams saugoti, medžioklei ar veisti. Aš atsakiau – dėl meilės. Mums abiem su vyru prie charakterių ji labai tinka.

Tačiau klauso tik Gaudento. Visi mūsų gyvūnai klauso tik Gaudento, o iš manęs tik skanėstų kaulija“, – nusišypsojo Vaiva.

Beveik kiekvieną sekmadienį šeimininkai pasninkauja. Tad tądien visi namų augintiniai ėdalo taip pat negauna. Tai vadinama blogos medžioklės diena. Bet jei kartais šeimininkai nepasninkauja, augintiniams ėsti vis tiek neduoda.

„Mes turbūt esame iš tų retesnių žmonių, kurie verda gyvūnams ėdalą. Žinoma, veterinarai su mumis nesutiktų.

Bet įsivaizduokite – jei žmogui tą patį maistą nuolat duosi, tai jis išprotės. Gyvulys juk turi dar stipresnius instinktus“, – paaiškino būrėja. Pirmasis akvariumas namuose atsirado taip pat Gaudento dėka. Vyras nusprendė, kad pagal kinų fengšui praktiką namuose vienoje vietoje virtuvėje reikia akvariumo.

Kai jį pora pasistatė, jų gyvenimas pasitaisė. Iki tol moteris po skyrybų su pirmu vyru nelengvai gyveno.

„Tačiau didelis akvariumas virtuvėje man trukdė ir aš jį sumaniau pernešti į kitą vietą. Kai tai padariau, viskas mūsų gyvenime ėmė griūti. Tada į tą pačią vietą nupirkau mažesnį akvariumą. Vėl viskas grįžo į savo vėžes“, – tikino astrologė.

Vėliau pora iš Briuselio atsivežė du didelius geros firmos akvariumus, mat jie ten kainavo keturiskart pigiau nei Lietuvoje.

Taip Vaiva atrado naują pomėgį – ėmė veisti žuveles.

Turėjo jų įvairiausių rūšių. Tačiau praėjus dvylikai metų tie akvariumai ėmė trūkinėti per siūles.

„Mano kabinete stovėjęs akvariumas trūko ir beveik 200 litrų ištekėjo ant grindų. Buvo kaip tik savaitgalis – iškėlė grindis, daug žuvyčių žuvo.

Dabar namuose yra keturi akvariumai. Jiems priežiūros daug nereikia: kartą per kelis mėnesių įpilu chemijos, pavalau sieneles, pakeičiu filtrus. Akvariumus papildau pagal grožį. Nemėgstame plėšrių žuvų, patinka tos, kurios pačios veisiasi“, – apie savo pomėgį pasakojo V.Budraitytė.

Akvariumus mėgsta ne tiktai šeimininkai, bet ir katės. Ant jų žiemą mėgsta miegoti Knygė. Mat dangtis nuo lempos būna įšilęs. Jame yra tokia skylė, kur įdėti filtrai, tai pro ją katė kiša į vidų leteną, o ištraukusi aplaižo.

Vaizdas būna tiesiog juokingas! O kurį laiką šeimininkė suko galvą, kodėl gi ta siena už akvariumo visuomet aptaškyta.

Knygę V.Budraitytė gavo savo 50-mečio proga. Moters ženklo – Ožiaragio – talismanas yra juoda katė. O ta katė buvo iš prieglaudos, ją atvežė iš knygyno.

Kita katė yra Knygės vaikas. Mat Knygė namuose atsirado tada, kai jau laukėsi kačiukų. Šeimininkai visus juos išdalijo, išskyrus vieną. Gaudentas katytės neatidavė, nes jam nepatiko būsimieji šeimininkai. Nusprendė pasilikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.