Gyvūnų mylėtojams – ypatingas renginys

Visi gyvūnų mylėtojai kartu su savo augintiniais rugsėjo 25 dieną tradiciškai kviečiami į Gargždus Klaipėdose rajone švęsti pasaulinės gyvūnų dienos.

Gargžduose Pasaulinė gyvūnų diena bus minima jau septintą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Gargžduose Pasaulinė gyvūnų diena bus minima jau septintą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2016, 1:28 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:32 AM

Tai šventė, į kurią susirenka visa gyvūnus mylinti bendruomenė – veisėjai, veterinarai, mitybos specialistai, dresuotojai, stilistai, prieglaudų atstovai ir kinologai.

Turintiems gyvūnus, tai puiki proga pabūti su bendraminčiais, ieškantiems keturkojo draugo – išgirsti naudingų patarimų.

Šventė, į kurią susirenka keli tūkstančiai dalyvių, Gargžduose organizuojama jau septintą kartą. Tradiciškai čia galima pamatyti itin retų šunų ir kačių veislių atstovų bei egzotinių gyvūnų.

Praėjusiais metais šventėje buvo galima sutikti specialiai iš JAV atkeliavusias voveres skraiduoles, papūgą, ežį ir kitus gyvūnus.

„Mūsų visuomenėje vis dar egzistuoja nemažai mitų apie gyvūnų auginimą ir priežiūrą. Pavyzdžiui, tik pusė lietuvių, namie laikančių kates, jas šeria specialiai šiems gyvūnams skirtu ėdalu – kita dalis augintinių savininkų maitina juos tuo, kas lieka nuo stalo.

Tačiau yra nemažai produktų, kurie gyvūnams ne tik nenaudingi, bet ir kenksmingi. Tokie susitikimai ir šventės yra puiki proga šviesti visuomenę ir po truputį griauti mitus“, – sako šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.

Pasaulinės gyvūnų dienos šventė Gargžduose bus švenčiama rugsėjo 25 d., sekmadienį, „Vaivorykštės“ gimnazijos stadione. Renginio pradžia – 13 val.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti.

Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės. Gargžduose gyvūnų šventę rengianti UAB „Mars Lietuva“ yra tarptautinės bendrovės „Mars, Incorporated“ antrinė įmonė, veikianti Lietuvoje nuo 1993 metų. Gargžduose bendrovė turi maisto gyvūnams augintiniams gamyklą, o Vilniuje pardavimų ir rinkodaros padalinį. Šiuo metu įmonėje „Mars Lietuva“ dirba apie 800 darbuotojų.

Per metus gamykloje pagaminama apie 70 tūkst. tonų WHISKAS®, EXELCAT®, KITEKAT®, SHEBA® produkcijos gyvūnams augintiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.