Nustebsite sužinoję, kurių veislių šunys žmonėms įkanda dažniausiai

Ne taip seniai buvo atskleista, kurie šunys dažniausiai įkanda žmonėms. Manote, kad tai pitbuliai?

Dažniausiai žmonėms įkanda tų veislių, kurių žmonės nelaiko agresyviomis, šunys.<br>123rf nuotr.
Dažniausiai žmonėms įkanda tų veislių, kurių žmonės nelaiko agresyviomis, šunys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2018, 5:19 PM

Atsakymas daugeliui bus didžiulė staigmena, nes didžiausi nusižengėliai, pasirodo, yra vieni populiariausių naminių gyvūnėlių.

Dažniausiai žmonės nukenčia nuo daugelio šeimų numylėtinių Labradoro retriverių. Šį netikėtą faktą atskleidė naminių gyvūnų draudimo įmonės „Animal Friends“ atliktas tyrimas.

Kitos veislės, kurių atstovai dažniausiai užpuola žmonės, yra vokiečių aviganiai, Stafordšyro bulterjerai ir borderkoliai.

Žinoma, dažnai žmones užpuola ir mišrūnai. Interneto puslapyje veterinarynews.dvm360.com paskelbtame tyrime rašoma, kad mišrūnai yra kalti dėl maždaug 40 procentų visų šunų įkandimų.

Beje, tame pačiame tyrime nurodyta, kad veterinarai dažniausiai nukenčia nuo miniatiūrinių čihuahua veislės šunyčių dantų, o giliausias žaizdas padaro Lasos apsų veislės keturkojai.

O štai Jungtinės Karalystės miesto Liverpulio gyventojai pernai dažniausiai nukentėjo nuo nedidelių Džeko Raselo terjerų veislės šuniukų. Paaiškėjo, kad jų agresijos priepuoliai buvo kur kas dažnesni nei tokių veislių, kaip pitbulterjerai ar bulterjerai. Šį faktą atskleidė miesto policijos suvestinės.

Įdomu ir tai, kad šunys dažniau įkanda vyrams, nei moterims.

Na, o dažniausiai šunys užpuola paštininkus ir siuntų pristatymo įmonių darbuotojus. Jie sudaro trečdalį nuo geriausių žmogaus draugų nukentėjusių aukų.

Tad ką daryti, jeigu darbo ar asmeniniais reikalais tenka eiti ten, kur yra nedraugiškų keturkojų?

Gyvūnų psichologas daktaras Rogeris Mugfordas britų interneto portale „Independent“ patarė tokiu atveju pasistengti susibičiuliauti su šunimis ir visada nešiotis skanėstų jiems pradžiuginti. Anot daktaro, kartą susidraugavus su šunimi liksite bičiuliais visam gyvenimui.

Beje, pasirodo, pasakyme, kad šunys užuodžia baimę, dr. R.Mugfordo nuomone, yra tiesos.

„Mūsų judesiai ir mintys yra bendravimo su šunimis būdas. Šunys išties labai gerai pasirenka žmones ir jie prisimena viską. Tad geriausiais patarimas būtų susidraugauti su jais, o ne būti jų priešais“, – siūlė gyvūnų psichologas.

Kodėl nuo šunų dažniau nukenčia vyrai, galima paaiškinti paprastai. Anot R.Mugfordo, vyrai yra linkę elgtis agresyviau ir labiau gintis, o tai tik pablogina situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.