Panevėžio rajone – nesuvokiamas žiaurumas: sužeistą stirniną pjudė šunimi

Pažibų kaimo (Panevėžio r.) gyventojai šeštadienį sumanė žiaurią pramogą – aviganiu pjudė sužeistą stirniną. Gyvūnas nugaišo.

 Bado iškamuotas ligotas stirninas ir taip buvo nusilpęs, o dar sukandžiotas šuns vos pavilko kojas.<br> lrytas.lt asociatyvi nuotr.
 Bado iškamuotas ligotas stirninas ir taip buvo nusilpęs, o dar sukandžiotas šuns vos pavilko kojas.<br> lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 6, 2018, 9:53 PM

Dviejų jaunuolių pavedžioti išvestas didžiulis aviganis krūmynuose užklupo jauną stirniną. Kaip vėliau paaiškėjo, prieš kurį laiką laukinis žvėris buvo partrenktas mašinos. Po susidūrimo stirninas liko gyvas, tačiau dėl kaulų lūžių jam sunkiau sekėsi apsnigtuose laukuose susirasti ėdalo.

Nuošalioje vietoje pastebėjęs nusilpusį gyvūną aviganis puolė jį vaikytis. Kelis kartus šuo sugriebė jį nasrais, tačiau stirninui vis pavykdavo ištrūkti.

Šuns šeimininkas augintinio nestabdė ir su draugu iš toliau stebėjo vykstančią dramą. Matyt, jis tikėjosi, kad sumedžiotą žvėrį pavyks paslapčia parsitempti į namus.

Artimiausios sodybos – už 150–200 metrų, tačiau šaltą dieną kaimo gyventojai nekišo nosies į lauką ir nieko nematė.

Bado iškamuotas ligotas stirninas ir taip buvo nusilpęs, o dar sukandžiotas šuns vos pavilko kojas. Liūdna baigtis buvo aiški, tačiau žiauriems „medžiokliams“ sutrukdė atsitiktinai pro šalį einantis vyras.

Vėliau jis pasakojo, kad žiaurios medžioklės, priminusios skerdynes, vaizdai jį sukrėtė.

Nesibaimindamas medžioklės azarto apimto aviganio vyras ėmė šaukti ir vyti jį šalin nuo bejėgio gyvūno.

Pamatęs svetimą žmogų šeimininkas pasišaukė savo keturkojį augintinį ir su draugu skubiai spruko šalin.

Vienoje stirnino galinėje kojoje buvo gili žaizda, bėgo kraujas. „Šlaunyje mėsos gabalas iškabintas, šonas ir ausys apdraskytos“, – sakė vyras.

Apie sužeistą žvėrį buvo pranešta Bendrajam pagalbos centrui. Atvyko policininkai, paskui ir medžiotojai. Pastarieji išsivežė leisgyvį žvėrį.

Medžiotojai, įvertinę stirnino būklę, nutarė jį nušauti, kad gyvūnas nesikankintų.

Apžiūrėjus stirnino gaišeną kilo įtarimas, kad jį buvo užpuolęs vilkas – buvo matyti labai gilios nasrų paliktos žaizdos.

Aplinkosaugininkai ieško stirniną užpuolusio šuns savininko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.