Panevėžyje beglobė katė motinišką meilę dalija ne tik saviems kačiukams

Panevėžyje automobilio partrenktos vaikingos kiškės gelbėjimas baigėsi dramatiškai. Sunkiai sužeisto žvėrelio veterinarams išgelbėti nepavyko, bet gyvas liko vienas iš dviejų jauniklių. Jį motiniškai sušildė ir pažindė kačiukų atsivedusi katė.

Katė veterinarijos klinikoje leidosi žindoma kiškiuko ir savo jauniklių. Vakar visi mažyliai jautėsi puikiai.<br>D.Krasausko nuotr.
Katė veterinarijos klinikoje leidosi žindoma kiškiuko ir savo jauniklių. Vakar visi mažyliai jautėsi puikiai.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2018, 11:19 AM, atnaujinta Apr 28, 2018, 11:37 AM

Kniaudiškių gatve žingsniuodamas šaligatviu panevėžietis Arūnas Kiznys pamatė besibūriuojančius žmones. Vieni trumpam stabtelėdavo, kiti priėję pasižiūrėdavo ir vėl traukdavo savais keliais.

Gatvės kelkraštyje gulėjo sužeistas kiškis. Buvo matyti, kad žvėrelis partrenktas mašinos.

Smūgio būta stipraus. Gyvūnui buvo pažeistas stuburas, nes jis nejudino galinių kojų.

Išgąsdintas leisgyvis žvėrelis bandė slėptis po sustojusiu automobiliu.

Kiškį nuvežus pas veterinarę gelbėtojų laukė netikėtumas. Paaiškėjo, kad tai dviejų jauniklių besilaukianti kiškio patelė.

Gyvūnas buvo sunkiai sužeistas, reikėjo jį užmigdyti. Vienas kiškutis jau negyvas, greičiausiai žuvo nuo mašinos smūgio, o antrąjį veterinarė ištraukė atlikusi cezario pjūvį.

Veterinarijos klinikoje „Gyvybės stotelė“ buvo ką tiktai penkis mažylius atsivedusi beglobė katė. Ji ir priglaudė ilgaausį našlaitį.

Katė leidosi žindoma kiškiuko ir savo jauniklių. Vakar visi mažyliai jautėsi puikiai.

Veterinarė Jūratė Paltarokė-Vilimė tarsis su gamtininkais, ką toliau daryti su kiškiu. Neaišku, ar į žmonių globą patekęs žvėries jauniklis sugebės prisitaikyti gamtoje.

Įvykio liudininke tapusi bibliotekininkė Alvida Bratkauskienė sakė, kad ir anksčiau yra mačiusi pro biblioteką prabėgančių kiškių. Ypač daug jų būna vasarą. Greičiausiai ilgaausiai glaudžiasi netoliese augančiuose krūmynuose.

Žinia apie dieną po automobilio ratu patekusį kiškį nustebino Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininką Alfredą Breivę. O tai, kad be motinos likusį našlaitį priglaudė katė, aplinkosaugininkas laiko kone stebuklu.

„Ko gero, tai pirmas atvejis, kai mieste automobilis nutrenkia kiškį. Pasitaiko, kad suvažinėjami elniai, stirnos ir lapės, tačiau apie kiškius neteko girdėti“, – sakė A.Breivė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.