Prieš ketverius metus dingusi papūga grįžo kalbėdama ispaniškai

Prieš ketverius metus Torense, Kalifornijoje gyvenantis britas Darrenas Chickas pasigedo savo augintinio – Pilkosios Afrikos papūgos vardu Nigelas, kuri mokėjo kalbėti angliškai su britišku akcentu.

 Pilkosios Afrikos papūgos lengvai išmoksta kalbų.<br> 123rf.com nuotr. 
 Pilkosios Afrikos papūgos lengvai išmoksta kalbų.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2018, 12:27 PM

Vyras jau buvo netekęs vilties dar kada nors išvysti savo augintinį, kol vieną dieną su juo susisiekė Pietų Kalifornijoje gyvenanti veterinarė Teresa Micco, pas kurią netikėtai atsidūrė Nigelas.

Iš pradžių moteris manė, kad ta – jos prieš devynis mėnesius iš namų pro praviras duris išskridęs tos pačios veislės augintinis. Bet, patikrinus poodinę mikroschemą paaiškėjo, kas yra tikrasis paukščio šeimininkas.

„Susisiekiau su šeimininku ir paklausiau: „Gal jūs kartais pasigedote paukščio?“ – pasakojo T.Micco. – Jis iškart atsakė, kad ne. Pasirodo, pamanė, kad turėjau galvoje, neseną įvykį“.

D.Chickui buvo sunku patikėti, kad pas veterinarę buvo jo prieš ketverius metus pradingęs paukštis. Bet pamatęs Nigelą iškart suprato, kad tai – jis. Ir, nepaisant to, kad bandant papūgą paimti ant rankų, ji šeimininkui įkirto, vyras net verkė iš džiaugsmo vėl matydamas augintinį.

Kol kas neaišku, kur Nigelas buvo visus tuos metus, bet paaiškėjo, kad per tą laiką jis išmoko kalbėti angliškai jau be britiško akcento. Dar daugiau – papūga išmoko ir ispanų kalbą.

Pas T.Micco Nigelas atsirado atsitiktinai.

Pasirodo, pati veterinarė prieš 9 mėnesius neteko augintinio – taip pat Afrikos pilkosios papūgos vardu Benjaminas, kuris išlėkė pro netyčia paliktas praviras duris į lauką ir negrįžo.

Tikėdamasi surasti augintinį Teresa visur iškabino skelbimus, kad dingo papūga ir vieną dieną į ją kreipėsi panašų į Benjaminą paukštį prie savo namų pastebėjusi moteris.

Iš pradžių T.Micco apsidžiaugė, manydama, kad tai – jos Benjaminas. Bet, nuskenavus mikroschemą paaiškėjo, kad papūga yra Nigelas.

Ką gi, neliko nieko kito, kaip grąžinti papūgą tikrajam šeimininkui, kuriam, panašu, kad vėl teks mokyti Nigelą kalbėti angliškai su britišku akcentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.