Katės globoto našlaičio kiškiuko istorija baigėsi liūdnai

Gerų žmonių išgelbėto, tačiau našlaičiu likusio kiškiuko istorija baigėsi liūdnai. Ką tik kačiukus atsivedusios katės priimtas ir žindytas mažylis pragyveno vos tris dienas ir nugaišo.

 Ilgaausį našlaitį priglaudė ką tik kačiukų atsivedusi katė, bet gyvūnėlis neišgyveno.<br> V.Skujos (panskliautas.lt) nuotr.
 Ilgaausį našlaitį priglaudė ką tik kačiukų atsivedusi katė, bet gyvūnėlis neišgyveno.<br> V.Skujos (panskliautas.lt) nuotr.
 Ilgaausį našlaitį priglaudė ką tik kačiukų atsivedusi katė, bet gyvūnėlis neišgyveno.<br> D.Krasausko nuotr.
 Ilgaausį našlaitį priglaudė ką tik kačiukų atsivedusi katė, bet gyvūnėlis neišgyveno.<br> D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

panskliautas.lt

May 4, 2018, 6:37 PM, atnaujinta Nov 20, 2019, 10:38 AM

Stebuklas, kurio laukė kiškučio gelbėtojai, kartu ir mūsų skaitytojai, neįvyko.

Po trijų dienų, kai iš motinos pilvo operacijos būdu buvo išimtas jauniklis kiškiukas ir paduotas žindyti katei, jis nugaišo.

„Gyvūnėlis nesugebėjo pasisavinti maisto, todėl teko papildomai jį maitinti pieno mišiniais. Matyt, nuo didelio mašinos smūgio buvo per daug pažeisti vidaus organai, o gal tiesiog pritrūko kelių dienų patelės įsčiose iki visiško išsivystymo“, – vakar svarstė veterinarė Jūratė Paltarokė-Vilimė.

Kaip esame rašę, prieš 2 savaites panevėžiečius sujaudino Kniaudiškių gatvėje mašinos partrenktos vaikingos kiškės lemtis. Sunkiai sužeisto žvėrelio veterinarams išgelbėti nepavyko, bet gyvas liko vienas iš dviejų jauniklių.

Našlaitį motiniškai sušildė ir pažindė ką tik kačiukų atsivedusi katė.

Leisgyvis gyvūnas buvo nuvežtas į veterinarijos kliniką. Paaiškėjo, kad dviejų jauniklių besilaukianti kiškė sunkiai sužeista, todėl teko ją užmigdyti. Motinos pilve vienas kiškutis buvo gyvas.

Veterinarijos klinikoje gyvena dvi katės, atsivedusios kačiukus. Abi ilgaausio našlaičio nevarė šalin ir laižė jį, tačiau gyvūnėlis buvo paliktas ką tik kačiukų atsivedusiai katei. Ji leidosi žindoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.