Katino pamišėlio nuodėmes užfiksavo vaizdo kameros

Ką pagalvotumėte, jei ryte atsikėlę išvystumėte po namus išmėtytus daiktus, kurių nė nesate matę savo akyse? Būtent tokį vaizdą išvysti teko Didžiojoje Britanijoje gyvenančiai Lesley Newman, kurios katinas kleptomanas liguistai savinasi kaimynystėje gyvenančių žmonių daiktus. Per pusantrų metų katinas į namus parnešė per šimtą pavogtų daiktų.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Mar 8, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:09 AM

Dėl tokio savo elgesio Liutono mieste gyvenantis Newmanų šeimos katinas, vardu Denisas, tapo visos kaimynystės „pažiba“. Pasirodo, keturkojis turi įgimtą silpnybę tempti namo viską, ką sugeba prigriebti dantimis. 

Per jau 18 mėnesių besitęsiančias vagystes į savo namus katinas yra partempęs didžiulį vonios rankšluostį, diržą, futbolo kamuolį, šlepečių porą, lėlę, pirštines, prabangius dizainerio marškinėlius, vyriškas trumpikes, batų porą, šunų kramtalą, pliušinį žaislą ir kitų kaimynams priklausančių daiktų. Daiktų pasigendančios katino aukos savo nuosavybės atsiimti eina tiesiai į Newmanų namus.

Pirmoji katino vagystė užfiksuota praėjus vos savaitei nuo tada, kai šis buvo priimtas į naujus namus. Nuo to laiko katinas ėmė namo vilkti kaimynystėje išdžiaustytus drabužius. Beje, kai kuriuos daiktus keturkojis partempė šokinėdamas per aukštas tvoras.

Kol kas didžiausias Deniso grobis – šlapias vonios kambario rankšluostis, kurį jis parvilko iš už gatvės esančio kaimynų namo kiemo, brangiausias – dizainerio Fredo Perry polo marškinėliai.

Katinas pasižymi neregėtu atkaklumu – kartą pavogęs vieną moterišką sandalą, po savaitės grįžo pavogti kito. Deniso šeimininkė turi jau dvi dideles dėžes pavogtų daiktų, kurie laukia savo tikrųjų šeimininkų.

„Kai Denisą pasiėmėme iš prieglaudos, jam buvo vos šešios savaitės. Po savaitės jam buvo atlikta kastracija ir pirmą kartą išleidau į lauką. Namo grįžo nešinas pora kojinių ir popieriaus skiautėmis“, - sakė katino šeimininkė Lesley.

„Man net sunku įsivaizduoti, kaip Denisas sugebėjo perlipti 1,8 metrų aukščio tvorą įsikandęs sandalą“, - stebėjosi moteris.

Anot jos, už tokį elgesį jo bausti neketina. „Geriau kaimynų daiktai nei nudvėsusios pelės“, - sakė ji.

Kačių elgsenos specialistė Vicky Halls teigia, kad tokį Deniso elgesį paaiškina medžioklės instinktas. „Katinas instinktyviai ieško grobio, jį „pagauna“ ir parneša namo. Toks elgesys yra normalus visoms katėms“, - tikino ekspertė.

Jei gyvūnui suteikiama galimybė neribotai elgtis taip, kaip jis pats nori, gali išsiugdyti sunkiai kontroliuojamas įprotis. Rodos, Denisas tapo tikru kleptomanu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.