„Ikea“ reklamos žvaigžde tapo šuo iš Lietuvos (video)

Nežinau, kas tai – sėkmė ar paprasčiausias atsitiktinumas, tačiau vienas iš mano dviejų prancūzų buldogų tapo švedų baldų ir namų apyvokos daiktų gamintojo „Ikea“ reklamos žvaigžde. Reklamos filmavimo darbus organizuojanti nepriklausoma lietuvių prodiuserių kompanija „Dansu films“ socialiniame tinkle paskelbė, kad ieško prancūzų buldogo filmuoti reklamai. Nieko nelaukęs nusiunčiau savo dviejų šunų nuotraukas, ir švedų režisieriai reklamai pasirinko baltąją prancūzaitę, vardu Sugar.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

May 30, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:06 AM

Gegužės pradžioje Vilniuje vykę reklamos filmavimo darbai truko dvi dienas. Šuneliui toks uždavinys – rimtas iššūkis: būriai žmonių filmavimo studijoje, daugybė apšvietimo technikos, be perstojo zujantys aktoriai, prodiuseriai, darbuotojai. Rodos, Sugar turėjo išprotėti nuo ilgų valandų laukimo, kol ateis jos pasirodymo prieš kameras eilė. Tačiau jai netrukdė nei žmonės, nei technika, nei garsai.

Filmavimo grupės nariai kaskart praeidami pro kantrai laukiančią kalytę stebėdavosi jos ištverme. Ji nei lojo, nei išdykavo, nereiškė ir jokių savo pretenzijų. Žinoma, už tokią kantrybę Sugar gaudavo skanėstų.

Ir štai pagaliau jos pasirodymo eilė – vaidinti ir pozuoti prieš kameras nėra lengvas uždavinys. Sukaupę visą drąsą kartu žengėme į filmavimo aikštelę. Preciziškus reikalavimus keliantys prodiuseriai, režisieriai ir operatoriai prašė, kad reikiamu momentu Sugar žengtų pirmyn, atsisėstų, pasisuktų šonu ir pažvelgtų tiesiai į kamerą. Žinoma, šuo – ne žmogus, tad iš pirmo karto tinkamų kadrų užfiksuoti nepavyko.

Stovėdamas už filmavimo kameros ir rankoje laikydamas skanėstų visaip stengiausi atkreipti Sugar dėmesį. Na, kadangi tiek man, tiek šuneliui streso išvengti nepavyko, filmavimo komandai teko palaukti to geriausio kadro. Operatorius man vis kartodavo: „Pakviesk ją vardu, kad atsisuktų į kamerą.“ 

Taigi tarp pirštų suspaudęs gardų kąsnelį ir ištiesęs ranką šunelio link vis kartojau: „Sugar, Sugar, atsisuk.“ O jai – nė motais.

Ji stovėjo šalia reklamos aktorės kojų ir virtuvinę spintelę imituojančios dekoracijos. Vilioti skanėstais ir kviesti vardu mano augintinę ėmė ir režisierius, ir operatorius.

Laimei, visų pastangomis suvilioti buldogo žvilgsnį galiausiai pavyko. Pamatęs skanėstą šunelis atsisuko ir žengė kameros link. Kadras užfiksuotas! Valio!

Dvi dienas trukę filmavimo darbai buvo nuostabi patirtis tiek man, tiek Sugar. Trumpiems reklaminiams siužetams šuneliui teko šokinėti, žiūrėti į puodą ant virtuvinio stalo, pozuoti spragsinčių kukurūzų fone ir sėdėti ant kėdės prie stalo.

Antros dienos vakare, pasibaigus filmavimams, keturkojė aktorė sulaukė gausių ovacijų ir susižavėjimo šūksnių, o ir džiaugsmo ašarų išvengti nepavyko. Filmavimo komanda džiaugėsi šunelio ištverme, puikiais aktoriniais gabumais ir fotogeniškumu. „Teko dirbti su daug gyvūnų, tačiau tokio paklusnaus šuns matyti dar neteko“, - sakė reklamos režisierius Tomas Jonsgardenas.

„Paklusnaus?“ - pagalvojau sau. Keista, nes mano Sugar pasaulį išvydo tyliai. Ji – kurčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.