Gražiausiais Kauno parodos katinais pripažinti Meino meškėnai iš Baltarusijos

Šį savaitgalį Kauno prekybos alėjoje „Žaliakalnio pasaže“ surengtoje Tarptautinėje kačių parodoje 2013 laurus skynė du iš Baltarusijos atvežti Meino meškėnai. Gyvūnų savininkė Oksana Samarkina buvo maloniai nustebinta, kad vos penkių mėnesių jos katytė Alfa pripažinta gražiausia parodoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 6, 2013, 10:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:28 AM

„Rausvaplaukė Alfa į kačių parodą atvežta vos antrąkart gyvenime. Ir štai koks pasiekimas. Toks laimėjimas nors ir netikėtas, tačiau yra didelis įvertinimas“, - gyvūno pergale džiaugėsi moteris.

Alfą laimėtoja paskelbusių teisėjų sprendimas nustebino ne tik jos šeimininkę, bet ir kitus parodos dalyvius ir lankytojus. Tokia jauna katė tarptautinėje parodoje gražiausia paskelbiama itin retai.

„Alfa ne tik gražuolė, bet ir labai meili, mėgstanti glaustytis prie žmonių, laižyti jiems veidus. Ji niekada nekrečia išdaigų, nieko nedaužo ir nedrasko. Tikra aristokratė“, - tikino O.Samarkina.

Grožiu Alfai pirmąkart nusileido baltu lyg sniegas kailiu jos tėvas Donas Ceronas. Šis dvejų metų Meino meškėnas paskutiniu metu buvo renkamas gražiausiu kone visose Europos kačių parodose. Viename iš Lietuvos veislynų gimusį Doną Ceroną į Baltarusiją O.Samarkina atsivežė vos kelių mėnesių. Jis nuo mažumės iš kitų Meino meškėnų išsiskyrė savo išvaizda ir dydžiu.

„Skirtingai nei jo duktė Alfa, Donas Ceronas yra labai judrus ir išdykęs. Kol jis užaugo, teko atsisveikinti ne su viena namuose buvusia vaza ir kitais dūžtančiais daiktais. Tačiau visas išdaigas atperka jo meilus žvilgsnis“, - sakė šeimininkė.

Donas Ceronas iš Kauno taip pat parsiveš medalį. Jis išrinktas gražiausiu suaugusiu parodos Meino meškėnu patinų grupėje.

Šioje parodoje, kurią organizavo Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“, dalyvavo ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos,bei Suomijos su savo augintiniai atvykę felinologai.

Iš viso parodoje dalyvavo per 200 įvairių veislių kačių.

Lietuvos felinologų draugijos prezidentės Jurgitos Gustaitienės teigimu, ši tarptautinė paroda atspindi šio meto tendencijas – itin populiarios Meino meškėnų veislės kačių parodoje dalyvavo daugiausia – net 54. Jų kainos siekia nuo 500 litų už namuose auginti skirtą murklį iki 8 –10 tūkst. kainuojantį katiną, skirtą veisimui.

Lankytojai taip pat galėjo išvysti daugybę įvairių atspalvių britų trumpaplaukių, rusų melsvųjų, sfinksų, Kornvalio reksų, skudurinių lėlių, persų.

Į parodoje buvo galima pasižvalgyti ir į retų veislių. Lankytojų akys krypo į Šventąsias Birmos kates, Dono sfinksus, Kurilų bobteilus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.