S.Jasevičiūtė: „Šuns neturintiems žmonėms reikia priminti, kad šuo – tai ne priešas“

Mūsų šalyje, pasirodo, yra vietos ir neveisliniams, paprastiems, nekilmingiems ir tūkstančių litų nekainuojantiems keturkojams. Sekmadienį vykusi labdaringa šunų paroda „Bigbank Match Show“ sukvietė varžytis įvairiausio plauko keturkojus. Jų stebėti ir vertinti atvyko radijo ir televizijos laidų vedėja bei ištikima šunų mylėtoja Skaiva Jasevičiūtė.

S.Jasevičiūtė tikina, kad šuo moko gerumo.<br>Š.Meškio nuotr.
S.Jasevičiūtė tikina, kad šuo moko gerumo.<br>Š.Meškio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Oct 13, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:18 AM

„Visuomenei vis reikia priminti, kad šuo – tai ne žmogaus priešas. Šiandien yra puiki proga tai pamatyti“, - sakė vertinimo komisijos pirmininkė S.Jasevičiūtė.

Parodos metu buvo galima konsultuotis šunų mitybos, auklėjimo, dresūros bei kaniterapijos klausimais.

„Į šią parodą atvykome tam, kad apšviestumėme visuomenę, suteiktume žinių žmonėms, kurie nežino, kaip auklėti, kaip dresuoti šunį“, - sakė Lietuvos kinologų draugijos mokymo centro vadovė Jonaistė Jusionytė.

Kaip tikino ji, tai ne tik paroda, bet ir renginys, kuriame šunys gali socializuotis.

Tam pritarė ir S.Jasevičiūtė. „Šis renginys – puiki proga susitikti šeimininkams ir jų šunims su kitais keturkojais, pasikalbėti, pabendrauti ir socializuotis. Taip parodoma bei primenama žmonėms, kurie neturi šuns, kad keturkojis – tai nėra priešas, o tikras draugas“, - sakė Skaiva.

Anot S.Jasevičiūtės, tokių renginių, kur gali dalyvauti ne tik veisliniai šunys turėtų būti daugiau, nes kol kas didesnis dėmesys skiriamas veislinių gyvūnų pasirodymams.

Daugiau nei 100 įvairiausių veislių keturkojų atvyko varžytis grožio, vikrumo ir paklusnumo ringuose. Vienas įspūdingiausių pasirodymų užfiksuotas talentų ringe. Ketverių metų belgų aviganė malinua, vardu Jola, parodė neįtikėtinus triukus, po kurių liejosi ovacijos ir plojimai.

Kaip ir kiekvienais metais parodos metu buvo išrinktas nominacijos „Metų draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi“ laimėtojas. Ja tapo Sandra Štabokaitė už indėlį į gyvūnų globos kultūros puoselėjimą.

Be šios nominacijos komisija, kurią sudarė šunų mylėtojos Milda Jomantė, Aira Tumėnaitė, dainininkė Simona Nainė ir parodos globėja žurnalistė Skaiva Jasevičiūtė, parodos metu išrinko ir kitų kategorijų laimėtojus.

„Metų BIG‘uodegiu“ tapo beuodegis prancūzų buldogas, turintis klausos negalią ir negirdintis šeimininkės komandų, tačiau sugebantis joms paklusti. „Auksinio balso“ titulą iškovojo pinčeris, atkartojęs šeimininko fleitos garsus, „BIG‘sruogos“ – pūkuotas baltas samojedas, o „Metų šešiakoju“ tapo „Metų aštuonkojis“ – kalytė Leila, kurią į ringą atvedė mama su dukrele. „Nugalėtojus išrinkti buvo itin sudėtinga, kadangi visi šunys, nepriklausomai nuo jų veislės, talentų šou pasirodė puikiai. Visgi, pagrindinis šio renginio tikslas – ne apdovanojimai, o gerai praleistas laikas su savo augintiniu, tad tikimės, kad jį šiandien pasiekėme“, - renginio metu sakė S.Jasevičiūtė.

Laisvalaikiu dresūra užsiimantis Linas Grincevičius portalui lrytas.lt sakė, kad įspūdingų triukų galima išmokinti tik atkakliai treniruojant savo šunį ir, žinoma, skiriant jam meilės ir dėmesio.

„Reikia daug kantrybės. Dresuoti reikia nuo 4 mėnesių amžiaus, kad iki metų šuo turėtų visus paklusnumo pagrindus“, - sakė L.Grincevičius.

Anot jo, išdresuoti galima bet kurį, net ir neveislinį šunį, svarbu turėti kantrybės ir užsispyrimo.

Renginyje pasirodė ir televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė, stilistas Valerijus Gigevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.