Fotografės taikinyje - gražūs šunys, kurie privers nusišypsoti

Niujorke gyvenanti prancūzų fotografė Sophie Gamand nutarė įamžinti tai, kas jos manymu puikiai atspindi mados industriją bei grožio pasaulį. Įkvėpta šunims skirtos aukštosios mados pristatymų Niujorke, Sophie, kartu su šunų drabužių dizaineriu ir stilistu Anthony Rubio, sukūrė unikalią fotografijų seriją „Dog Vogue“. Joje - prabangiais drabužiais aprengti čihuahua veislės šunys.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jan 14, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:34 PM

Kaip sakė menininkė, nuotraukų serijai čihuahua veislės šunys parinkti tikslingai, mat šių keturkojų fiziologija puikiai atspindi šiuolaikinių aukštosios mados modelių idealą.  

Kiekvienam šuniui apranga buvo derinama pagal kūno sudėjimą, kailio spalvą bei plauko ilgį. „A.Rubio taip kruopščiai modeliavo drabužius, rūpinosi nepriekaištinga šunų išvaizda, tarsi tai būtų tikra mados fotosesija žurnalui „Vogue“, - sakė S.Gamand.

Sophie tikino, kad viena iš sudėtingiausių užduočių „Dog Vogue“ fotosesijos metu, užfiksuoti įmantriais drabužiais aprengtų šunų snukio išraiškas. 

Pagrindinis kūrybinio įkvėpimo šaltinis šioms unikalioms nuotraukoms sukurti – Niujorke vykstantys šunų mados renginiai. Juose žmonės aprengia savo šunis šimtais dolerių kainuojančiais apdarais, dizaineriai demonstruoja šunims skirtų drabužių mados tendencijas žiūrovams ir konkuruoja dėl gražiausios kolekcijos, o šunys varžosi, kas pelnys geriausio modelio titulą.

Prancūzijoje gyvenusi fotografė 2010 metais persikėlė gyventi į Niujorką. Atvykusi į JAV, ji savo gyvenimą skyrė gyvūnų fotografijai. Sophie savo išraiškingomis nuotraukomis ir užfiksuotais kadrais siekia parodyti, kad šuo ar katė nėra tik gyvūnas, o tikras žmogaus draugas ir kompanjonas.

Fotografuodama gyvūnus, S.Gamand siekia įžvelgti sąsajas su žmogumi: šypseną, liūdesį, snukio išraišką ir įžvelgti tai, ką sako jų akys.

strikingpaws.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.