Šunų parodoje keturkojai puikavosi apdarais ir šukuosenomis

Šaltis žmones verčia pagalvoti ne tik apie šiltą aprangą sau, bet ir keturkojams. Tuo buvo galima įsitikinti stebint į Lengvosios atletikos manieže, Kaune, vykusią parodą „Kauno žiema 2014“ vedamus šunis. Parodą organizavo Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos klubas Kaune.Daugelis šeimininkų savo augintinius per sniegą vedė aš rankose nešė apvilktus kombinezonais, striukėmis, megztiniais.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-01-25 21:41, atnaujinta 2018-02-17 02:43

Kai kurie šunys buvo apmuturiuoti šalikais, ant galvų jiems buvo uždėtos kepurės, letenos apautos batais.Nurengti keturkojų kai kurie šeimininkai neskubėjo net ir parodos salėje. Tačiau netrūko ir tokių, kurie vos atėję į patalpą žieminius šunų apdarus nuvilko ir augintinius papuošė gerokai lengvesnių audinių sijonais, suknelėmis, liemenėmis ar plonais megztiniais

.„Salėje, kur vyksta paroda, nėra šalta, tačiau daugelyje vietų juntamas skersvėjis. O ką jau kalbėti apie lauką ir maniežo koridorius, kur tikrai vėsu. Aprengiau šunelius šiltais megztais drabužiais, kad jie nesušaltų“, — kalbėjo meksikiečių plikuosius šunis auginanti kaunietė Kristina Gervinskaitė.

Mergina tikino, jog jos augintiniai turi ne po vieną drabužių komplektą. Aprangą šunims šeimininkė perka specializuotose parduotuvėse arba mezga pati. Drabužių kainos sieka nuo pusės iki kelių šimtų litų. Su tos pačios veislės šunimis atvykęs kaunietis Laimis Jankus augintinius tai pat aprengė, kad šie nesušaltų. Vyras tikino, jog meksikiečių plikieji šunys sunkiai pakelia šaltį. Neaprengti jie gali sunkiai susirgti.

Bene daugiausia dėmesio aprangai skyrė mažųjų dekoratyvinių veislių šunų šeimininkai. Jorkšyro terjerai, rusų žaisliukai, pudeliai, kinų kuoduotieji šunys, Maltos bišonai ir kiti mažyliai laukdami pasirodymų žingsniavo ne tik vilkėdami puošnius drabužius. Jie demonstravo įmantrias ne vieną valandą kurtas šukuosenas, pintas kasytes, susuktas garbanėles ir įvairius papuošalus: segtukus, gumytes, kaspinėlius, grandinėles bei pakabukus.

Šeimininkai tikino, jog mielų augintinių aprangai ir puošmenoms nepagailėjo nuo kelių dešimčių iki pusės tūkstančio litų. Ne vienas gyrėsi, kad namuose turi ir gerokai brangesnių drabužėlių, kuriuos kūrė žinomi mados namai. Tokie apdarai kainuoja tūkstantį ir daugiau litųDviems dienoms į renginį sugužėję šunų mylėtojai atvežė 153 veislių augintinius. Iš viso buvo galima išvysti aštuonis su puse šimto keturkojų. Kai kurie iš jų — Lietuvoje sutinkami retai, todėl sulaukė išskirtinio parodos lankytojų susidomėjimo.Smalsuoliai būriavosi prie tokių retenybių kaip Bostono terjeras, Eurazijos špicas, mudis, Tibeto terjeras, Peru plikieji šunys, Prahos žiurkučio, falenas, greihaundas, Tuliaro bišonas.

„Šįkart paroda sulaukė didelio dalyvių susidomėjimo. Į Kauną atvažiavo šunų augintojai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Estijos, Baltarusijos. Džiaugiamės, kad turime dalyvių net iš tolimojo Jekaterinburgo Rusijoje“, — kalbėjo parodos organizatorė Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos pirmininkė Kornelija Butrimova.

Kaip ir įprasta tokiose parodose, šunys ringuose varžėsi dėl įvairių titulų.Šunų pasirodymams teisėjauti atvyko įžymūs kinologijos ekspertai iš Serbijos, Kipro, Izraelio, Baltarusijos. Ringuose teisėjavo ir Lietuvos teisėjai.Šunų parodoje dalyvavo ir radijo ir televizijos laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė su keturiais įvairių veislių taksų šunimis. Ji pajuto pergalės skonį, nes du moters šunys nuskynė laurus.Jos šiurkščiaplaukis triušinis taksas Rišelis, ne kartą apdovanotas respublikinėse ir tarptautinėse parodose, neliko nepastebėtas paskelbtas gražiausiu savo veislės atstovu. A.Jasevičiūtės kalytė Ami pripažinta geriausia trumpaplaukių taksų atstove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.