Linksmas vaizdelis, privertęs nusišypsoti milijonus

Nėra nieko žavingesnio, negu linksmai nusiteikęs keturkojis darbo kompanionas. Tai įrodė vaizdelis, kurį internetinėje svetainėje „Youtube“ paskelbė „Frisco68“ slapyvardžiu pasivadinęs pašėlusio žebenkšties šeimininkas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2015, 11:23 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 3:34 PM

Namų sąlygomis užfiksuotame vaizdelyje matyti, kaip judrus ir žaismingas žebenkštėlis, vardu Ozzy, be paliovos „puola“ savo šeimininko pirštus ir neketina leisti jam dirbti kompiuteriu.

Kaip teigia pats šeimininkas, žebenkštys yra laukiniai plėšrūs žinduoliai ir negali būti laikomi kaip šeškai, šinšilos ar žiurkėnai – uždaryti narve. Be to, draugiški ir žaismingi jie būna tik sočiai paėdę. Vos išalkę jie tuoj pat tampa agresyvūs ir nepaprastai plėšrūs.

Žebenkšties šeimininkas akcentavo, kad šis padarėlis – išgelbėtas ir namuose laikomas kol pasveiks. „Mielas, bet pavojingas gyvūnas“, – sakė jis.

Internetinėje svetainėje „Youtube“ šį mielą ir linksmą vaizdo siužetą peržiūrėjo jau daugiau nei pusantro milijono žiūrovų.

Šis, kiauninių šeimos plėšrus žinduolis, minta smulkiais graužikais, taip pat paukščiais ir jų kiaušiniais, vabzdžiais ir kitais bestuburiais. Žebenkštis paplitusi šiaurinėse Europos, Azijos, Šiaurės Amerikos dalyse.

Smulkiausias iki šiol Lietuvoje gyvenantis plėšrūnas. Sveria 70–120 g. Gyvenimo trukmė – 3-4 metai. Vasarą žebenkšties viršutinė kūno pusė ruda, apatinė – balta. Žiemą visas kūnas baltas. Patinai panašūs į pateles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.