Į nelaimę patekusio vyro gelbėtojus nustebino šuns ištikimybė

67-erių Martinas Kay su savo Labradoro retriveriu prieš kelias savaites išėjo pasivaikščioti ir pasigrožėti Tornhamo Parvo apylinkėmis (Didžioji Britanija). Tačiau nė nenujautė, kaip baigsis jo nerūpestinga popietė.

Šuo šalia savo šeimininko laukė pagalbos.<br>Stop kadras (Youtube)
Šuo šalia savo šeimininko laukė pagalbos.<br>Stop kadras (Youtube)
Šuo šalia savo šeimininko laukė pagalbos.<br>Stop kadras (Youtube)
Šuo šalia savo šeimininko laukė pagalbos.<br>Stop kadras (Youtube)
Šuo šalia savo šeimininko laukė pagalbos.<br>Stop kadras (Youtube)
Šuo šalia savo šeimininko laukė pagalbos.<br>Stop kadras (Youtube)
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 7:12 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:19 AM

Net ir atidžiai žvelgdamas po kojomis, vyras neišvengė drėgnoje, durpingoje pievoje buvusių spąstų – klampaus liūno. Į liūną susmigęs vyras nebesugebėjo pats išsikapstyti. Laimei, po septynių valandų vyrą surado policija, kuri jo ieškojo iš sraigtasparnio. Tačiau įdomiausia tai, kad šalia šeimininko net 7 valandas buvo jo šuo, kuris ištikimai jį saugojo ir neleido pasiduoti.

Policijai apie dingusį Martiną pranešė jo draugas, kuris atvyko tą pačią dieną apie 20 valandą į jo namus ir jo nerado. Anot draugo, pareigingas ir punktualus Martinas visuomet praneša, jei susitikti negali.

Kai atvyko policija, buvo sutemę, o vietiniai Tornhamo gyventojai jau ieškojo dingusio Martino ten, kur jis visuomet eidavo pasivaikščioti su savo šunimi.

Atvykę į pagalbą pareigūnai vyro ėmė ieškoti iš sraigtasparnio. Apie 21 valandą, kai Martinas buvo pastebėtas, pareigūnai neslėpė nuostabos – šuo buvo šalia savo šeimininko ir susirangęs ant liūno krašto, ištikimai laukė.

Vyrą radę pareigūnai  Luke Allardas ir Clare Wayman mėgino ištraukti iš liūno, bet patys įklimpo ir nebegalėjo pajudėti. Tačiau savo švarkais apdengė jau gerokai sušalusį Martiną – tuo metu oro temperatūra jau buvo žemiau 0 Celsijaus. Atvykę policininkų kolegos ištraukė tiek Martiną, tiek pareigūnus. Sušalusį vyrą į ligoninę išvežė greitosios pagalbos automobiliu.

Išleistas iš ligoninės Martinas kartu su savo šunimi atvyko į policijos oro pajėgų bazę, kur asmeniškai padėkojo jį išgelbėjusiems pareigūnams.

„Džiaugiuosi galėdamas padėkoti pareigūnams, kurie išgelbėjo mano gyvybę. Prisimenu tik tiek, kad įklimpau, tuomet mėginau ištrūkti. Man nepavyko. Ir tik mačiau, kad temsta. Vėliau jau prisimenu tik tai, kad prabudau ligoninėje“ , – sakė vyras.

Martinas pasakojo, kad toje pievoje nevaikščiojo jau daugiau nei dvejus metus. „Atidžiai tikrinau, kas yra po kojomis, bet vienu metu žemė tiesiog ėmė smigti ir mane įtraukė“ , – prisiminė Martinas.

Sraigtasparnį pilotavęs pareigūnas Davidas Bazlintonas pasakojo, kad vyras ir jo šuo surasti visiškai tuščiuose laukuose. „Tamsiu paros, pasinaudojus termovizine kamera, pavyksta užfiksuoti šilumos šaltinį ir rasti Martiną“, – tikino pareigūnas. 

Policijos dėka vyro pasivaikščiojimas su šunimi po laukus baigėsi laimingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.