Švedė šuniui davė pūdytos silkės. Kitaip nutikti ir negalėjo

Ar iš tiesų pūdyta silkė taip dvokia, kad net ir šunys jos nė pauostyti negali? Vaizdelis, kurį užfiksavo viena švedę, tą puikiai atspindi. Umeo mieste, Švedijoje, gyvenanti Malina Jonsson nufilmavo savo augintinę, prancūzų buldogų veislės kalytę Ellą, kuri prie pietų stalo kaulijo k1snelio maisto. Ir gavo. Legendinė švediška pūdyta silkė dvokė taip, kad šuo kelis kartus pauostęs nebesulaikė savo skrandžio turinio.

Stop kadras
Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2016, 1:11 PM, atnaujinta May 15, 2017, 1:14 AM

„Valgyti pūdytą silkę yra labai svarbi tradicija šiaurės Švedijoje. Šiuo metų laiku kaip tik prasideda silkės degustacija. Deja, bet Ellai šis patiekalas nepatiko, nors kitas mano šuo, taip pat prancūzų buldogas, Ernstas, pūdytą silkę mielai kramsnoja“, – portalui „The Local“ sakė M. Jonsson.

Švedų virtuvė neatsiejama nuo pūdytos, tiksliau, fermentuotos silkės. Jos kvapas toks stiprus, kad atidarius indelį jo turinio įmanoma paragauti tiktai lauke.

Įprastai pūdyta silkė ruošiama pagavus ją vasaros pradžioje, specialiu būdu užkonservavus ir atidaroma ragavimui trečiąjį rugpjūčio ketvirtadienį.

Šuns reakciją žiūrėkite videosiužete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.