Patikrino vieno Aukštaitijos miesto kavines: štai kas laukia, jei ateisite su augintiniu

Šis klausimas aktualus visiems Kėdainių miesto gyventojams. Saulei užkaitinus iki trisdešimties laipsnių nesinori augintinių palikti mašinoje, tenka keliauti prie vandens telkinių. Tačiau panorus užsukti į kavinę pavalgyti, tenka sukti galvą, ar kavinėse leidžiama lankytis su augintiniu?

Kavinės „Beneto karčema“ barmenė S. Matuzaitė : „Mūsų pozicijai sezoniškumas įtakos tikrai neturi – laukiame lankytojų su augintiniais tiek vasarą, tiek žiemą.“<br>Autoriaus nuotr.
Kavinės „Beneto karčema“ barmenė S. Matuzaitė : „Mūsų pozicijai sezoniškumas įtakos tikrai neturi – laukiame lankytojų su augintiniais tiek vasarą, tiek žiemą.“<br>Autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Paslauskas, rinkosaikste.lt

2018-08-07 06:06

Juk neretai teigiama, jog augintiniai negali būti kavinėse, nes tai prieštarauja higienos normų reikalavimams. Tačiau kaip yra iš tiesų? Gyvūnų gerovės iniciatyvos sukurtoje svetainėje draugiskigyvunams.lt aptinkamos tik 3 maitinimo paslaugas teikiančios įmonės, neprieštaraujančios lankytojams į kavines atsivesti ir augintinius: kavinė „Ying ir Yang“, „Kavamanija“ ir Senamiesčio kepyklėlė. O kaip likusios? Ar ir į jas galima atsivesti augintinių?

Priima, jei tik leidžia galimybės

„Išakydamas savo poziciją turiu ją išdėstyti labai tinkamai. Augintinis yra nelygus augintiniui – žinoma, tai gali būti ir kačiukas, ir šuniukas, paukščiukas ar koks nors egzotinis gyvūnas. Šiuo atveju, sakykime, nedidelius šunis paprastai atsivesti leidžiame ir dėl jų buvimo neprieštaraujame. Tačiau pagal veterinarines normas šis klausimas yra reglamentuojamas neigiamai į vartotojo pusę. Ar augintinį galima atsivesti į restoraną, sprendžiame pagal situaciją.

Nėra taip, kad visą laiką leisime arba neleisime. Tai priklauso nuo lankytojo, kitų lankytojų, paties gyvūno elgesio. Jeigu reikėtų konkretaus pavyzdžio, tai, sakykime, jeigu restorane yra vaikų, ar leisime lankytojui užsukti su augintiniu, priklauso nuo tam tikrų išlygų – ar dėl to neprieštaraus kiti lankytojai, ar restoranas nėra perpildytas, nes dėl to gali nukentėti arba pats gyvūnas, sulaukęs nemažai dėmesio iš aplinkinių, arba vaikai. Stebime situaciją – jeigu pas mus užsukę lankytojai neturi kur palikti gyvūno, o restoranas yra tuščias, tuomet tikrai neprieštaraujame. O jeigu tuo metu restorane yra daug žmonių ir suprantame, kad dėl gyvūno gali kilti nesklandumų ar papildomų rūpesčių, mandagiai paaiškiname, jog šią akimirką augintinio priimti negalėsime“, – teigė „Novus Rex“ direktorius Mantas Mikliušas.

Priima ir neprieštarauja

Kavinės „Beneto karčema“ barmenė Sandra Matuzaitė, paklausta, ar darbuotojai neprieštarauja, kad kavinėje lankytojai atsivestų ir savo augintinius, teigė, kad tikrai neprieštarauja.

„Mielai priimame lankytojus ir salėje, ir vidiniame kiemelyje. Mūsų pozicijai sezoniškumas įtakos tikrai neturi – laukiame lankytojų su augintiniais tiek vasarą, tiek žiemą, svarbu, kad žmonės pasiklaustų ir apie tai informuotų, pasirūpintų savo augintiniu“, – teigė S. Matuzaitė.

Apie gyvūnų gerovės iniciatyvą teigė negirdėjusi, tačiau žadėjo pasidomėti.

Viešbučio „Grėjaus namas“ administratorės Eglės Sutkevičiūtės teigimu, viešbutis tikrai tolerantiškas lankytojams su augintiniais.

„Šiltuoju metu viešbutis tikrai priima lankytojus su augintiniais. Problemų tikrai nėra, lankytojai su augintiniais laukiami – turime didelį kiemą. Svarbu augintinius prižiūrėti. Taip pat esame viešbutis, priimantis gyventojus su augintiniais, todėl esame tolerantiški ir supratingi bei visų lankytojų laukiame“, – teigė E. Sutkevičiūtė.

Kavinės „Aušrūta“ direktorė Zinaida Tvarjonienė taip pat palankiai atsiliepė į tai, jog kavinė draugiška lankytojams su augintiniais.

„Leidžiame lankytis, pozityviai žiūrime į tai, kad lankytojai nepalieka savo augintinių nežmoniškame karštyje, bet kartu atsiveda pas mus. Pasirūpiname, kad augintiniai atsigertų vandenuko. Taip pat turime didelį kiemą, kuriame augintiniai gali palakstyti“, – teigė Z. Tvarjonienė.

Taigi panašu, jog miesto kavinių požiūris – gana tolerantiškas ir palankus lankytojams su augintiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.