Katino poelgis sujaudino pasaulį: šeimininkė liks dėkinga visą gyvenimą

Katinas Theo gavo „Metų katino“ apdovanojimą, nes išgelbėjo savo šeimininkės gyvybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 6:19 AM, atnaujinta Aug 10, 2018, 7:14 AM

Charlottei Dixon iš Vorčesteršyro sutriko kraujotaka dėl kraujagyslėje susidariusio krešulio. Medikai buvo priblokšti, jog aštuonerių metų katinas Theo, visą naktį tapšnodamas letenėle šeimininkę, neleido jai užmigti, mat jautė, kad jai sutriko sveikatos būklė.

Apdovanojimą katinas gavo savaitę po to, kai nugaišo. „Toks apdovanojimas yra nuostabus būdas atšvęsti Theo gyvenimą šioje žemėje“, – teigė išgelbėta moteris.

Ji prisimena, jog naktį pabudo blogai besijausdama, jautėsi sutrikusi, ją krėtė šaltis, tačiau Ch. Dixon manė, jog jai tereikia pamiegoti.

„Theo neleido man užmigti ir elgėsi labai neįprastai. Jis mane tapšnojo letenėle, kniukė ir šokinėjo ant manęs. Tuomet nutariau paskambinti savo mamai, o ši iškvietė medikus. Atvykę specialistai konstatavo, jog mano savijauta yra nulemta krayjagyslėje susidariusio kraujo krešulio ir jei aš būčiau užmigusi, ko gero, būčiau nebepabudusi“, – prisiminė moteris.

Kol atsigavo, Ch. Dixon ligoninėje praleido savaitę.

Theo laimėjo publikos balsą atskiroje Kasmetinių kačių apdovanojimų kategorijoje. Tuomet augintinį atrinko ir žiuri.

„Man širdis plyšta, jog jis iškeliavo, tačiau tuo pačiu labai didžiuojuosi juo, jog jis laimėjo. Tai tik patvirtina, koks ypatingas jis buvo“, – kalbėjo moteris.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.