Pasaulį pribloškusi mopso istorija: iš šeimininko šunį atėmę valdininkai jį pardavė per „eBay“

Dėl nesumokėtų mokesčių atėmė šunį, o tada jį pardavė garsiajame interneto aukcione „eBay“ – tokia naujiena atsirado Vokietijos žiniasklaidos antraštėse.

 Asociatyvi nuotrauka.<br> M.Astrausko nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 6:11 AM

Pasirodo, dėl įsiskolinimų Ahleno miesto valdininkai iš pradžių planavo iš žmogaus atimti neįgaliojo vežimėlį, tačiau persigalvojo ir atsisuko į jo auginamą šunį – mopso kalę vardu Edda, rašė BBC.

Nustebino maža kaina

Netrukus mopsas atsidūrė interneto aukcione „eBay“. Už jį buvo prašoma 750 eurų – tai kone perpus mažesnė suma nei galėjo tikėtis Edda įsigyti norėjusi Michaela Jordan.

Naująja mopso šeimininke tapusi policininkė M.Jordan vietiniam laikraščiui „Ahlener Tageblatt“ sakė, kad jai įtarimų sukėlė neįprastai maža kaina.

Išvydusi skelbimą M.Jordan susisiekė su Ahleno miesto administracijos darbuotoju, kuris paaiškino, kad šuo buvo perimtas iš šeimininko, nes šis miestui buvo skolingas pinigų. Į sumą buvo įskaičiuoti ir mokesčiai už šunį.

Staiga prireikė operacijų

Tačiau istorija nesibaigė ir čia. M.Jordan tikina, kad parduodami valdininkai neužsiminė apie jokias mopso sveikatos problemas, tačiau jai labai greitai prireikė veterinarų pagalbos. Eddai buvo atliktos keturios akių operacijos.

Dabar M.Jordan siekia kompensacijos už išlaidas, kurios siekia 1800 eurų. Būtent šis jos reikalavimas ir atkreipė „Ahlener Tageblatt“ laikraščio dėmesį.

Žurnalistai netgi surado pirmąją mopso šeimininkę.

„Visa tai baigėsi labai prastai“, – taip kalbėjo buvusi šuns šeimininkė. Tiesa, ji susitaikė su tuo, kad mopso paėmimas buvo teisėtas.

Buvo skolinga ir už šunį

Eddos šeimininkė pasakojo, kad teismo įspėjimas ir du miesto valdžios atstovai į jos namus atvyko dar lapkritį – jie ieškojo vertingų daiktų, kuriais galėtų padengti skolą miestui.

Iš pradžių buvo pranešama, kad valdininkai planavo paimti neįgaliojo vežimėlį, kurio naudojasi neįgalus moters vyras. Tačiau jo paimti valdininkai negalėjo – vežimėlis priklausė darbuotojus draudžiančiai asociacijai.

Ahleno miesto valdžios atstovė spaudai Frank Merschhaus šią istoriją vadino „piktu gandu.“

Pradės tyrimus

Taip ir nėra aišku, ar ši istorijos dalis – tiesa, tačiau valdininkai iš namų išsinešė ten rastą mopsą. Jau buvusi Eddos šeimininkė atskleidė, kad namuose yra dar trys šuniukai.

Šią istoriją pranešė daugybė Vokietijos leidinių, o netrukus ją pasigavo ir kitų šalių žiniasklaida.

F.Merschhaus pabrėžė, kad šuns paėmimas buvo legalus, tačiau dėl visos istorijos pradėtas tyrimas. Planuojamas tyrimas ir dėl to, kad šuns pardavimui buvo naudojamas asmeninė „eBay“ sąskaita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.