Neišgirdusi šunų amsėjimo senutė puolė ieškoti, bet vaizdas prie tvenkinio pervėrė širdį

Prieš kelias dienas Anykščių pakraštyje, prie Kvarco tvenkinio, gyvenanti 79 metų anykštėnė ankstų rytą išėjusi į kiemą neišgirdo mielo širdžiai savų šunų amtelėjimo.

Neišgirdusi šunų amsėjimo senutė puolė ieškoti, bet vaizdas prie tvenkinio pervėrė širdį.<br>G.Bitvinsko asociatyvioji nuotr.
Neišgirdusi šunų amsėjimo senutė puolė ieškoti, bet vaizdas prie tvenkinio pervėrė širdį.<br>G.Bitvinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

panskliautas.lt

2019-08-29 20:37

Prie būdų buvo likusios tik dviejų mišrūnų grandinės.

Nutarusi, kad šunys nutrūko ir laksto po apylinkes, anykštėnė sėdo ant dviračio ir pasileido jų ieškoti. Apsuko aplink ne vieną ratą, bet augintinių nebuvo nė kvapo.

Tik kai jau įpusėjus dienai senutė žvilgtelėjo į sodybos pakraštyje tyvuliuojantį didelį Kvarco tvenkinį, išvydo netoli kranto vandenyje plūduriuojančius abu šunis.

Net nesuabejojusi, kad keturkojai buvo nuskandinti, moteris kreipėsi į policiją.

Apžiūrėti šuns maitų buvo iškviesta Anykščių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė Audronė Zdanevičienė.

Inspektorė patarė palaukti ekspertų išvadų, bet neslėpė, kad gyvūnai greičiausiai buvo pasmaugti ar kažkaip apsvaiginti ir sumesti į tvenkinį.

„Jokių akmenų prie jų nebuvo pririšta. Atsidūrę vandenyje šunys juk išplauktų, o čia iškart negyvi“, – aiškino inspektorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.