Rokiškyje policija sulaikė katę pro langą išmetusį neblaivų vyrą

Visoje šalyje sujudus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir skambant vis kraupesnėms istorijoms, sekmadienį toks išpuolis sukrėtė ir Rokiškį.

Katė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Katė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, „Panevėžio kraštas“, panskliautas.lt

2020-09-14 10:47, atnaujinta 2020-09-15 12:28

Pusę šešių vakaro pareigūnams paskambinę žmonės pranešė, kad Panevėžio gatvėje, prie daugiabučio namo, guli negyva katė. Vėliau paaiškėjo, kad vargšą gyvūną iš namo penkto aukšto įniršęs išmetė 28 metų vyras.

Kaip jis pats aiškino, taip pasielgė, nes po butą vaikščiojusi katė jį suerzino. Ant grindinio išmestas gyvūnas čia pat nugaišo.

Tokį žiaurų vyro poelgį matę kaimynai nusprendė netylėti ir paskambino Bendrajam pagalbos centrui.

Rokiškėnas nenorėjo pareigūnų įsileisti, tad prireikė gaisrininkų pagalbos. Prie daugiabučio namo buvo pastatytos autokopėčios. Jomis pakilęs iki penkto aukšto policininkas į butą pateko per balkoną.

Sulaikytas įtariamasis į alkoholio matuoklį pripūtė 2,23 promilės.

Pirmadienį Rokiškio policijos veiklos skyriaus viršininkas Robertas Krasauskas sakė, kad areštinėje išblaivytas vyras pirmadienį buvo atvežtas į Rokiškį apklausai.

Katę užmušusiam rokiškėnui už žiaurų elgesį su gyvūnu gresia viešieji darbai, bauda, areštas arba nelaisvė iki vienų metų.

Tokių išpuolių prieš gyvūnus Rokiškyje taip pat pasitaiko.

Esame rašę, kad girtą (2,42 prom.) 37 metų rokiškėną suerzino po išnuomotą butą lakstantis nedidelis nuomininkės šunelis.

Neradęs moters, šeimininkas pagavo šunį ir išmetė jį pro daugiabučio namo ketvirto aukšto langą. Toks pat likimas laukė ir katės. Rainė liko gyva, bet sunkiai sužeistą šunelį teko užmigdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.