6 šunų miegojimo pozicijos. Ką jos pasako apie jūsų augintinį?

Pozicija, kurioje miega Jūsų šuo, daug pasako apie patį augintinį, jo būdą bei charakterio savybes. Deja, šunys kalbėti negali, tačiau jie mums perduoda įvairias žinutes naudodami savo elgesį bei kūno kalbą.

 6 šunų miegojimo pozicijos. Ką jos pasako apie jūsų augintinį?<br> tavogyvunas.lt koliažas
 6 šunų miegojimo pozicijos. Ką jos pasako apie jūsų augintinį?<br> tavogyvunas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

tavogyvunas.lt

Mar 26, 2021, 6:05 AM

Vizganti uodega yra besidžiaugiančio ir laimingo šuniuko ženklas, o nuleista uodega simbolizuoja baimę, pyktį ar nusivylimą. Bet ar žinojote, kad jūsų šuns miegojimo pozicija gali perduoti svarbią informaciją apie jų temperamentą, charakterį ar net sveikatą?

Pašėlusios kojytės

Kai šuo miega ant nugaros, į viršų sukėlęs visas keturias kojas, šią pozą vadiname „Pašėlusios kojytės“. Pasak gyvūnų žurnalo „Wide Open Pets“, šunys, kurie taip miega, yra atviri ir gana lengvai pažeidžiami bei jautrūs.

Jei tai yra jūsų šuns mėgstamiausia miegojimo poza, tai tikriausiai jūsų augintinis mėgsta jaustis nepriklausomas ir dievina laisvę. Tokia miegojimo poza keturkojis nori pasakyti, kad jis jaučiasi 100% atsipalaidavęs ir saugus, bei pasitiki savo šeimininku.

Miegas ant šono

Tokia miegojimo poza labiau paplitusi tarp mažylių šuniukų. Tačiau ir suaugę labai mėgsta gulėti šonu, ištiesę visas keturias kojas. Šioje pozicijoje šunys mėgsta miegoti naktimis, kai jaučiasi labiau atsipalaidavę bei yra visiškoje ramybėje.

Taip pat tokia poza gyvūnai dažnai miega po aktyvios treniruotės ar pasilakstymo lauke. Toks miegojimo pasirinkimas rodo, kad jūsų šuo jaučiasi visiškame komforte, yra atsipalaidavęs. Taip miegantys keturkojai turi ypatingą ryšį su šeimininku ir jų kūnas sako, kad jie yra labai laimingi.

Supermenas

Nors mūsų akiai žiūrint, tai neatrodo labai patogu, gyvūnų specialistai teigia, kad šunys ypač mėgsta miegoti ant pilvo, ištiesę visas savo letenas bei snukį padėję ant žemės.

Tai nėra labai gilaus miego pozicija, o „supermeno poza“ vadinama todėl, kad bet kuriuo momentu patogu staigiai šokti ir pulti žaisti, ar kažkur lėkti. Tai budinčiojo šuns pozicija. Jo kūno kalba sako, kad jis yra labai energingas ir bet kada pasiruošęs pabusti ir stryktelti tolyn.

Pozicija „pasiduodu“

Ši pozicija panaši į „Pašėlusios kojytės“ miegojimo pozą. Tik čia šuns priekinės kojos yra labiau priglaustos prie krūtinės, o kojos ištiestos, bet žemės neliečia. Taip miegodamas keturkojis mikliai keičia pozas, ir gali miegoti pasukęs nugarą į vieną ar kitą puses.

Taip miegantis šuo gali būti perkaitęs ar labai sušilęs, ir bando atvėsti. Šunų kojose yra prakaito liaukos, laikydamas jas ore, gyvūnas vėsinasi. Taip miegančio šuns kūnas sako, esu pavargęs ir noriu pailsėti, prašau manęs nejudinti.

Nuginkluotasis

Tai nėra labai sveika ir patogi miegojimo poza, tiesiog, pavargę šunys kartais taip miega. Snukis tiesiai atremtas į žemę, priekinės kojos ištiestos, miegama ant pilvo. Tačiau kokybiško miego jie gali nesitikėti, tokia miegojimo padėtis neleidžia visiems raumenims pilnai atsipalaiduoti.

Taigi, taip miegoti geriau trumpo pietų miegelio metu. Taip miegančio šuns kūno kalba sako, kad jis yra labai mielas, jautrus ir švelnus, gana drovus, bet vienas iš patraukliausių keturkojų.

Susisukusi lapė

Turbūt nereikia ir sakyti, kad dauguma nuskriaustų, sušalusių ir nesaugiai besijaučiančių šuniukų miega būtent taip. Kojos pakištos po smakru ir paslėptos šalia pilvo – taip mėgsta miegoti šunys, gyvenantys lauke.

Tokio miegojimo poza šuniukas gali nebyliai sakyti, kad kažko bijo ar jaudinasi dėl aplinkos nesaugumo bei pokyčių. Galbūt jis serga ar jam labai šalta. Bet tai tik kraštutinumai. Dauguma šuniukų mėgsta jaukiai susisukti į kamuoliuką ir pasnausti tokioje pozoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.