Gelbėjant iš karo siaubo Ukrainoje gyvūnus susidūrė su netikėta problema: kreipėsi į institucijas, kodėl ji iki šiol nėra išspręsta

Kovo 14 d. kartu su mūsų kolegomis GATO kreipėmės raštu į VMVT direktorių bei kitus atsakingus asmenis dėl gyvūnų vežimo iš Ukrainos į Lietuvą problemų.

 Prašymas VMVT dėl gyvūnų iš Ukrainos atvežimo į Lietuvą.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Prašymas VMVT dėl gyvūnų iš Ukrainos atvežimo į Lietuvą.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gyvūnų gerovės iniciatyvos

2022-03-19 10:14

Besitęsiant karui iki šiol nėra išspręsta viena didžiulė problema – į šalį nėra įleidžiami daugiau negu 5 gyvūnai vienam asmeniui, o atsakingos institucijos iki šiol neišreiškė aiškios pozicijos, tai kaip spręsime šitą problemą?

Dabartinė tvarka galioja fiziniams asmenims, bet neapima prieglaudų ir nevyriausybinių organizacijų, kurios tiesiogiai sutaria su Ukrainos prieglaudomis, jog gali paimti jų gyvūnus, kurių bus daugiau negu 5 (penki).

Mes, kaip organizacija, norime pabrėžti, kad tiek žmonių, tiek gyvūnų sveikata yra prioritetas, o būtent atsakingas nevyriausybinis sektorius bei gyvūnų prieglaudos gali užtikrinti tinkamą gyvūnų laikiną laikymą – gyvūnų karantinavimą, ženklinimą, vakcinavimą.

Manome, jog nėra teisinga, kad į šalį gali atvykti asmuo su max 5 gyvūnais, tačiau nevyriausybiniam sektoriui durys yra uždarytos – daugiau negu 5 gyvūnų pervežti negalima. Taip pat, mūsų tikslas ne atvežti didelį kiekį gyvūnų į Lietuvą, nes su savais beglobiais ne puikiai susitvarkome, o po karantino ir dokumentų sutvarkymo saugiai išskirstyti juos po mūsų partneres užsienio šalis, nes visi kartu galime daugiau.

Visų Ukrainos gyvūnų neišgelbėsim, bet tuos, kuriuos galim – išgelbėkim. Todėl raginame VMVT palaikyti mūsų poziciją ir sudaryti sąlygas daugiau nei penkių gyvūnų įvežimui į Lietuvą.Nuotraukoje Ukrainos prieglaudos Best friends gyvūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.