Ukrainiečių šuo Patronas, kuris dievina sūrį, nuo Rusijos invazijos pradžios padėjo sunaikinti beveik 90 minų

Patronas, 2 metų tarnybinis šuo, yra prisidėjęs prie beveik 90 sprogstamųjų užtaisų (minų) pašalinimo Ukrainos žemėje po Rusijos įsiveržimo, išgelbėdamas daugybę gyvybių ir užkirsdamas kelią tolesniam kraujo praliejimui.

 Patronas, 2 metų tarnybinis šuo, yra prisidėjęs prie beveik 90 sprogstamųjų užtaisų pašalinimo Ukrainos žemėje po Rusijos įsiveržimo, išgelbėdamas daugybę gyvybių ir užkirsdamas kelią tolesniam kraujo praliejimui.<br> Ukrainos valstybės pagalbos tarnybos nuotr.
 Patronas, 2 metų tarnybinis šuo, yra prisidėjęs prie beveik 90 sprogstamųjų užtaisų pašalinimo Ukrainos žemėje po Rusijos įsiveržimo, išgelbėdamas daugybę gyvybių ir užkirsdamas kelią tolesniam kraujo praliejimui.<br> Ukrainos valstybės pagalbos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-24 08:34, atnaujinta 2022-03-24 13:52

Filmuota medžiaga apie narsaus keturkojo darbą kovo 19 dieną pasidalijo Ukrainos Valstybinė ekstremalių situacijų tarnyba (VPT), ​​šalies civilinės gynybos ir gelbėjimo agentūra.

„Naujienos iš Patrono! Mūsų karingas šuo – Černigovo pirotechnikų talismanas ir toliau tarnauja! Nuo karo pradžios jis ir išminuotojai aptiko ir sunaikino beveik 90 sprogstamųjų užtaisų. Ačiū, drauge, už nenuilstamą darbą!“, – teigiama vaizdo įrašo priede.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip žavus šunelis užšoka ant savo dvikojo kolegos kelių, patogiai įsitaiso ir yra pasiruošęs kelionei automobiliu į darbą. Taip pat nufilmuota, kaip šuo dirba.

Skelbiama, kad keturkojis dievina sūrį.

Rusija nuo vasario 24 d., kai pradėjo invaziją į Ukrainą, yra kaltinama naudojanti nelegalius naikinamuosius ginklus ne tik prieš karius, bet ir Ukrainos civilius.

Rusijos kasetinių bombų ir termobarinių ginklų, dar vadinamų „vakuuminėmis bombomis“, panaudojimas bus įtrauktas į Tarptautinio baudžiamojo teismo tyrimą dėl galimų karo nusikaltimų Ukrainoje.

Jungtinės Tautos patvirtino, kad iki šiol per invaziją žuvo 902 civiliai, tačiau manoma, kad tikrasis skaičius siekia tūkstančius.

JT Tarptautinis Teisingumo Teismas nurodė Rusijai nedelsiant nutraukti karinę veiklą ir išvesti savo kariuomenę – tai pirmas kartas, kai pasaulinis teismas išleido tokį įsaką.

Parengta pagal newsweek.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.