Tiesia pagalbos ranką ne tik nuo karo bėgantiems ukrainiečiams – nemokamai padės ir jų augintiniams

Kai kurie į Kauną atvykstantys ukrainiečiai drauge atsiveža ir savo keturkojus augintinius. Jiems pagalbą nemokamai yra pasirengę suteikti veterinarijos gydytojai. Tačiau kai kuriems gyvūnams reikia ir laikinųjų namų.

Veterinarijos klinikoje, siūlančioje pagalbą iš Ukrainos atvežtiems gyvūnams, šunų kirpėja dirba ukrainietė A.Jegorova.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Veterinarijos klinikoje, siūlančioje pagalbą iš Ukrainos atvežtiems gyvūnams, šunų kirpėja dirba ukrainietė A.Jegorova.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-25 08:38

Ne viena Kauno veterinarijos klinika skelbia, kad yra pasirengusi padėti žmonėms, kurie bėgdami iš Ukrainos ir apsistoję Kaune drauge atsivežė ir keturkojus augintinius. Veterinarijos gydytojai savo paslaugas iš Ukrainos atgabentiems gyvūnams siūlo suteikti nemokamai.

Veterinarijos klinikos „Divaura“ vadovas Audrius Kisielis sakė, kad kol kas sulaukė skambučio iš vienos kaimo turizmo sodybos šeimininkės.

„Pas ją apsistojo dvi šeimos iš Ukrainos. Viena šeima atsivežė du šunis ir katę. Gyvūnai buvo sveiki. Tačiau ir sodybos šeimininkė, ir augintinių savininkai bei kitos šeimos nariai norėjo, kad gyvūnai būtų apžiūrėti profilaktiškai, nes visi dabar gyvens po vienu stogu“, – pasakojo veterinarijos gydytojas.

„Santakos“ veterinarijos klinikos vadovė Eglė Šarakauskienė, taip pat paskelbusi, kad teiks nemokamą pagalbą iš Ukrainos atvežtiems gyvūnams, pasakojo, kad kol kas sulaukė vos kelių skambučių.

„Skambino du žmonės, kurių giminaičiai ar draugai tuo metu iš Ukrainos vyko į Lietuvą. Jie norėjo sužinoti, ar kol ukrainiečiai patys ras namus Kaune, klinika galėtų laikinai priglausti jų kates ar šunis.

Turime skyrių, kuriame gydomi gyvūnai, bet tai nėra karantinui skirtos patalpos. Gaila, bet tokiais atvejais padėti negalėsime“, – apgailestavo E.Šarakauskienė.

Klinikos vadovė patarė, kad tokios pagalbos reikėtų ieškoti pasitelkus savanorius, kurie savo namuose, garažuose ar kitose patalpose galėtų laikinai priglausti gyvūnus.

Tačiau klinikoje prieš kelis metus pradėjo dirbti diplomuota šunų kirpėja ukrainietė Ania Jegorova. E.Šarakauskienė pasakojo, kad moteris iš Ukrainos pasitraukė, kai ten karas kilo 2014 metais. Kaune ji baigė šunų kirpimo kursus, bet kadangi lietuviškai dar kalba sunkiai, rasti darbą ir pragyventi buvo sunku. Kauniečiai, pasiūlę ukrainietei darbą, norėjo jai padėti.

A.Jegorova dalį lėšų, kurias uždirbs kirpdama šunis, žada perduoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir nuo karo nukentėjusius civilius remiančiai organizacijai.

O viešosios įstaigos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ savanorė Aušrinė Stočkutė pasakojo, kad jų organizacija renka informaciją apie į Lietuvą iš Ukrainos atvežamus gyvūnus ir registruoja lietuvius, kurie juos galėtų priglausti.

„Kiekvienas atvejis yra vis kitoks ir, jei kyla klausimų, reikėtų kreiptis į mūsų organizaciją. Šiuo metu pas mus užsiregistravo apie 3 tūkstančius lietuvių, kurie laikinai priglaustų gyvūnus. Daugiausia tai vilniečiai, bet yra ir kauniečių“, – sakė A.Stočkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.