Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Ukrainos kariams atkovojus Borodiankos miestą, gyvūnų prieglaudoje – sukrečiantys vaizdai

Ukrainoje pasirodant vis naujiems pranešimams apie okupantų žiaurumus, o prezidentui Volodymyrui Zelenskiui apkaltinus Rusiją genocidu, pasirodė nerimą keliančių vaizdų, kuriuose užfiksuoti vaizdai iš gyvūnų prieglaudos Borodiankoje, Ukrainoje.

 Šuo.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Šuo.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 7:13 AM

Labdaros organizacijos „UAnimals“ duomenimis, 485 šunys liko uždaryti narvuose nuo karo pradžios iki balandžio pradžios, kai Rusijos kariai paliko Borodianką ir gyvūnų organizacijos savanoriai galėjo grįžti į prieglaudą. Kaip praneša labdaros organizacija, visą tą laiką gyvūnai buvo be vandens ir maisto. Kai balandžio 1 d. savanoriai pagaliau pateko į pastatą, iš 485 gyvūnų vos 150 buvo likę gyvi.

Piliečių laisvių centro vadovė Oleksandra Matviichuk tviteryje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame ant grindų matyti daugybės šunų kūnai. Vaizdo įrašą filmuojanti savanorė per ašaras pasakoja apie tai, ką rado atvykusi čia.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Geraščenka per „Telegram“ paskelbė atskirą vaizdo įrašą iš „Borodiankos“ prieglaudos, kuriame matyti, kaip šunys loja ant savanorių, kurie žingsniuoja aplink negyvus gyvūnus.

„UAnimals“ teigimu, savanoriai pamaitino išgyvenusius šunis ir 27 sunkiausios būklės gyvūnus perdavė gydytis į privačias klinikas.

Ir nors iki šiol savanoriai galėjo pasiimti tik tuos, kurie yra sunkiausios būklės, labdaros organizacija siūlo 50 000 grivinų kaip atlygį tiems, kurie nori ir gali paimti kitus.

Parengta pagal cbsnews.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.