V. Zelenskis medaliu apdovanojo Ukrainos šunį išminuotoją Patroną

Sekmadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis garsiajam Ukrainos minų paieškos šuniui Patronui ir jo šeimininkui įteikė medalį už jų pasiaukojančią tarnybą nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

V. Zelenskis apdovanojo Ukrainos šunį išminuotoją Patroną.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr. 
V. Zelenskis apdovanojo Ukrainos šunį išminuotoją Patroną.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 9:05 AM

Nuo vasario 24 d. prasidėjusio karo pradžios džeko raselo terjeras aptiko daugiau kaip 150 sprogmenų ir užkirto kelią jų sprogimui, greitai tapdamas Ukrainos patriotizmo simboliu.

„Jis aptiko daugiau kaip 150 sprogstamųjų įtaisų Ukrainoje nuo tada, kai prasidėjo plataus masto Rusijos invazija. Patronas glaudžiai bendradarbiauja su išminuotojais, kad Ukrainos miestai vėl būtų saugūs. Labai ačiū už jūsų tarnybą!“ – anksčiau buvo sakoma Ukrainos ministerijos žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“.

V.Zelenskis apdovanojimą įteikė per spaudos konferenciją Kijeve kartu su Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau. Patronas lakstė ir vizgino uodegą, sukeldamas salės juoką. J. Trudeau patapšnojo kišenes, tarsi ieškodamas šuniško skanėsto.

„Šiandien noriu apdovanoti tuos Ukrainos didvyrius, kurie jau valo mūsų žemę nuo minų. O kartu su mūsų didvyriais – ir nuostabų mažą sanitarą – Patroną, kuris padeda ne tik neutralizuoti sprogmenis, bet ir moko mūsų vaikus būtinų saugumo taisyklių tose vietovėse, kur yra didžiulė minų grėsmė“, – sakoma V.Zelenskio pareiškime po ceremonijos. Apdovanojimas taip pat atiteko Patrono šeimininkui, Civilinės saugos tarnybos majorui Michailui Ilievui.

Anksčiau buvo skelbiami vaizdo įrašai apie šunelio Patrono darbus. Gegužės 1 d. Ukrainos strateginių komunikacijų ir informacijos saugumo centras „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Patronas kasa sprogmenis.

„Šuo Patronas ir toliau sunkiai dirba – tik vakar jis padėjo nukenksminti 262 sprogstamuosius užtaisus netoli Černihovo. Labai didžiuojamės savo labai geru šuneliu“, – teigė centras.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.