Jauniausias karo Ukrainoje aukas ligoninėje aplankė garsusis Patronas: susitiko ir su ypatingu katinu

Jaunųjų Ukrainos karo aukų nuotaiką pakėlė netikėtas garsiausio šalies Džeko Raselo terjero veislės šuns Patrono vizitas.

 Patronas.<br> Cover Images/Scanpix nuotr.
 Patronas.<br> Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 7:56 AM

Ketvirtadienį šuo nukeliavo daugiau nei 400 kilometrų nuo savo gimtojo Černigovo miesto, kad apsilankytų Šv. Mikalojaus vaikų ligoninėje Lvove.

„Mūsų vaikų veiduose vėl nušvito šypsenos! Atvykę svečiai vaikams papasakojo apie sprogstamuosius įtaisus ir kartu supažindino su saugos taisyklėmis. Tokie vizitai svarbūs sveikatos ir nuotaikos gerinimui, todėl dėkojame nepaprastajam [Patronui] už tokią staigmeną“, – rašoma ligoninę prižiūrinčių pareigūnų pranešime.

Vėliau Patronas taip pat susitiko su populiariu Lvovo „Katinu Meru“, rainuoju Levchyku, kuris gyvena miesto merijoje ir taip pat išgarsėjo internete po to, kai atkakliai ėjo savo pareigas karo metu.

Teigiama, kad pora laiką praleido „šaltai“, tačiau galiausiai vienu klausimu rado „bendrą kalbą“ – abiems patiko skanėstai, kuriuos jiems įteikė darbuotojai.

Patrono vizitą ligoninėje organizavo Ukrainos Valstybinė skubios pagalbos tarnyba, vyriausybinė institucija, atsakinga už išminavimą ir civilinę saugą.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną Patronas vaikus taip pat aplankė futbolo stadione, kur laiką leidžia daugybė iš okupuotų teritorijų pabėgusių vaikų.

Parengta pagal metro.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.