Aiškėja, kam po Elizabeth II mirties gali atitekti jos mylimi augintiniai – karališkieji korgiai

Karalienė buvo žinoma gyvūnų mylėtoja, nuo seno auginusi arklius ir šunis. Mirties dieną ji paliko daugiau kaip 100 arklių ir keturis šunis.

 Elizabeth II ir jos korgiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir jos korgiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-09 13:13

Jaunąją monarchę didžiąją dalį paauglystės supo šunys, o įsimylėjusi pirmąjį karališkosios šeimos korgį Dookie, kuris buvo priglaustas 1933 m., norėjo turėti savo.

Jos pirmasis šuo Susan buvo korgis, kurį 1944 m. jos 18-ojo gimtadienio proga padovanojo jos tėvas Jorko hercogas. Vėliau Susan susilaukė 30 palikuonių, kurie visi tapo karalienės šeimos dalimi.

„Ji myli gyvūnus ir visiškai dievina šunis. Ji visada tai darė, jie buvo jos pirmoji meilė ir bus paskutinė“, – prieš pasirodant žiniai apie monarchės mirtį JAV leidiniui „Newsweek“ sakė karališkoji biografė Ingrid Seward.

Karalienė taip pat veisė korgių ir taksų mišrūnus, kad sukurtų veislę, vadinamą dorgiais. Pasak BBC, tai buvo neplanuoto vieno iš karalienės korgių ir princesės Margaret takso susitikimo septintajame dešimtmetyje rezultatas. Abi seserys galiausiai suporavo šunis, todėl per kelerius metus gimė dar 10 šuniukų.

Jos korgiai netgi turėjo savo specialų kambarį privačiose karalienės rezidencijose Bakingemo rūmuose, rašoma karališkosios rašytojos Penny Juror knygoje „Visi karalienės korgiai“.

2015 m. Monty Robertsas, gyvūnų dresuotojas ir artimas karalienės bendradarbis, laikraščiui „The Independent“ pasakojo, kad karalienė esą neplanavo toliau veisti savo korgių, nenorėdama po savo mirties palikti nė vieno. Paskutinis jos korgis mirė 2018 m.

Karalienė turėjo du likusius dorgius, tačiau 2020 m. vienam iš jų mirus, monarchė liko su paskutiniu likusiu Siuzanos palikuonimi.

Kai 2021 m. princas Filipas gulėjo ligoninėje, jos sūnus princas Endriu padovanojo jai du naujus šuniukus – dorgį ir korgį. Deja, korgis neišgyveno ir vos po kelių savaičių mirė.

2022 m. karalienė gavo naują korgių veislės šunį, pavadintą Sandy, kaip dovaną savo oficialaus 95-ojo gimtadienio proga iš princo Andrew ir princesių Beatričės ir Eugenijos.

Šiuo metu išlikę yra du korgiai, vienas dorgis ir apdovanojimus pelnęs kokerspanielis.

Kas oficialiai paveldės jos šunis, bus nustatyta karalienės testamente, tačiau kol kas manoma, kad jie atiteks jos įpėdiniui, karaliui Charlesui, kuris, kaip tikimasi, persikels į Bakingamo rūmus.

Visi šunys šiuo metu vis dar gyvena prižiūrimi Bakingemo rūmų darbuotojų.

Parengta pagal ctvnews.ca

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.