Netikėto vizito į Kijevą metu A. Blinkenas susitiko su Patronu: kartu aplankė vaikus ligoninėje

Rugsėjo 8 d. Kijeve iš anksto nepranešęs apsilankė Jungtinių Amerikos Valstijų sekretorius Antony Blinkenas, kuris susitiko su aukščiausio rango asmenimis, įskaitant Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir garsųjį bombų aptikimo šunį Patroną.

 Antony Blinkenas ir Patronas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Antony Blinkenas ir Patronas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 3:07 PM

Nuotraukos, kuriose A. Blinkenas laiko Patroną, pradėjo plisti po to, kai jis nuvyko į vaikų ligoninę pasisveikinti su per Rusijos karą Ukrainoje nukentėjusiais vaikais.

A. Blinkenas buvo užfiksuotas glaudžiantis keturkojį didvyrį, o vėliau vaikų ligoninėje mergaitei įteikė Patrono išvaizdos žaislinį šunį.

Pranešama, kad šešiametė pacientė Maryna į Kijevo gydymo įstaigą atvyko iš Chersono srities, kur jau kelis mėnesius vyksta intensyvūs mūšiai.

Vėliau, V. Zelenskis įteikė A. Blinkenui „Kunigaikščio Jaroslavo Išmintingojo ordino“ medalį už nuopelnus Ukrainos valstybei ir žmonėms.

Patronas yra išminuotojo Mychailos Ilyevo šuo, kurį šis kadaise dėl laiko stokos ėmė vežiotis į darbą. Užuot pasirodęs grynaveislių šunų parodose, Patronas ėmė pratintis prie sprogimų garsų, o netrukus paaiškėjo, kad jis puikiai veikia kaip minų ieškiklis.

„Kai jis randa, pradeda kasti. Tada jis gauna skanėstą“, – pasakojo jo dresuotojas.

Gegužę šuo buvo Kanų kino festivalio apdovanojimo „Pal-Dog-manitarian Dog Award“ laureatu.

Anksčiau jis jau buvo apdovanotas specialiu Ukrainos prezidento V.Zelenskio apdovanojimu už pasiaukojamą tarnyboje. Šuo taip pat buvo įamžintas freskoje Rovnoje ir daugelyje vaikų piešinių.

Gelbėtojai taip pat sukūrė mokomuosius vaizdo įrašus, kuriuose Patronas moko vaikus ir suaugusiuosius, kokių saugumo taisyklių reikia laikytis vietovėse, kuriose yra minų ir sprogstamųjų objektų.

Parengta pagal foxnews.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.