Patronas turi naują konkurentą: biglis Laurie nors ir vagia kojines, tačiau perspėja apie raketas

Šuo Laurie jau tapo savotiška 104-osios „Tetra Defence“ brigados Rivnės regione talismanu. Šuo buvo prijaukintas ir į kariuomenę atvyko kartu su šeimininku. Laurie perspėja apie raketų grėsmę, „gina“ sieną su Baltarusija ir įspėja kariuomenę apie menkiausią pavojų.

 Šuo Laurie. <br> Stop kadras.
 Šuo Laurie. <br> Stop kadras.
V. Zelenskis ir Patronas.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis ir Patronas.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2022, 7:49 PM, atnaujinta Oct 9, 2022, 9:56 AM

Biglių veislės šuo pribloškė kariškius, kai ypatingai greitai atskleidė savo galimybes. Šunų dresuotojas šaukiniu „Khata“, dalyvaujantis kariniuose mokymuose, pastebi, kad Laurie yra kaprizinga, turinti drausmės problemų, tačiau labai stropi. Keturkojė gynėja išmoko pati įspėti apie raketos grėsmę.

Kovotojai Laurie vadina laisvai samdoma psichologe. Tačiau kartais ji būna išdykusi. Šuo vagia sausainius ir net kojines. Ukrainos kariai nebaudžia šuns, nes ši keturkojė gynėja tapo jų kovos drauge.

Gyvūnai tranyboje: kas padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ginti Ukrainą

Šunys aktyviai padeda kovoti su rusais. Jie ne tik patruliuoja gatvėse ir saugo užkardas, bet ir dalyvauja valant teritoriją nuo sprogstamųjų objektų – nesprogusių minų ir sviedinių, kuriais rusai nuolat apšaudo Ukrainą.

Keturkojai gynėjai neseniai buvo apdovanoti Kijeve. Šunys, aktyviai dalyvaujantys kovinėse operacijose Ukrainoje, taip pat gavo dovanų – skanumynų.

O išminuotojų šuo Patronas netgi sulaukė specialaus pripažinimo: Ukrainos paštas išleido pirmąjį labdaros pašto ženklą jo garbei. Planuojama, kad už parduotus pašto ženklus bus surinkta daugiau kaip 1 mln. eurų išminavimo mašinai įsigyti, o likusi suma bus skirta gyvūnų prieglaudoms paremti.

Parengta pagal unian.net

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.