Įspūdingo ūgio Savanos katė pateko į rekordų knygą: dėl savo dydžio geba tai, ko negali kitos

Manote, kad jūsų katė yra didžiulis vargas? Na, tai palyginkite ją su Fenriru. Murklys Fenriras yra 47,83 centimetro ūgio ir Guinesso rekordų knygos jis buvo paskelbtas aukščiausia pasaulyje gyvenančia namine kate.

 Savanos katė.<br> 123rf.com nuotr.
 Savanos katė.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 12:45 PM

Pasak rekordų knygos, vardas Fenriras yra kilęs iš vieno iš Saturno palydovų pavadinimų, tačiau, kaip ir dauguma kačių, jis turi daugybę šeimos jam skirtų pravardžių.

Milžiniškas kačiukas gyvena su Williamu Johnu Powersu, gydytoju iš Mičigano valstijos, kuris Fenrirą taip pat vadina Didžiuoju Chungu arba Čonku.

„Jis tiesiog augo ir augo, kaip Klifordas Didysis raudonasis šuo“, – tvirtina rekordinio katinėlio šeimininkas.

Fenriras yra F2 tipo Savanos katė. Savanos katės yra hibridas tarp naminės katės ir servelo, laukinės katės, kilusios iš Afrikos, o F2 reiškia faktą, kad jis yra antrosios kartos, priklausančios aiškiai skirtingų tėvų tipui.

Nors Savanos katės paprastai būna aukštos, vidutiniškai 35–43 centimetrų, jis yra 2,5 centimetro) aukštesnis už aukščiausią vidurkį. Fenrirą auginantis gydytojas patikslino, kad ūgis matuojamas nuo katės pečių ašmenų, kai ji atsistoja keturiomis.

Fenriro ūgis leidžia jam daryti tai, ko negali kitos katės: jis gali tiesiog stovėti ant užpakalinių kojų ir letenomis lenkti durų rankena, kol durys atsidarys. Ir kadangi jis yra didelis maisto medžiotojas, jis „linkęs vogti daiktus nuo stalviršio“, tvirtina didžiulio katino šeimininkas.

Jis taip pat vis dar auga. Nors jam priklauso aukščiausios gyvos katės pasaulio rekordas, jo broliui Arktūrai (kuris, deja, 2017 m. žuvo namo gaisre) priklauso visų laikų aukščiausios katės rekordas. Arktūras buvo 48,4 centimetro ūgio. Nors nors abu katinai yra iš skirtingų vadų, jie turi tuos pačius tėvus.

Williamu Johnu Powersas taip pat gyvena su Altairu – kate, turinčia ilgiausios gyvos naminės katės uodegos rekordą pasaulyje – 40,82 cm. Kitai 2017 m. gaisro metu žuvusiai katei – Cygnusui – vis dar priklauso visų laikų ilgiausios uodegos rekordas – 44,65 cm. Altairas ir Cygnusas yra Meino meškėnų veislės katės.

Jų šeimininkas pasidalijo jaudinančiu pasakojimu apie tai, kaip bandė išgelbėti savo kates nuo gaisro, ir nebuvo tikras dėl naujų kačių priėmimo į šeimą, žinodamas, kad jo mylimų augintinių niekada nepavyks niekam pakeisti.

„Buvo tikrai sunku, nes iš pradžių beveik pasipiktinau katėmis, kurias gavau, nes jos buvo ne tos pačios katės“, – tvirtino kačių augintojas. Tačiau pirmoji katė, kurią jis įsigijo po gaisro, Hiperionas, „padėjo išgydyti sielą“, pasak vyro, kuris po to savo namų duris atvėrė daugiau naujų kačių.

Parengta pagal cnet.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.