Užfiksavo britų „vyriausio peliautojo“ ir lapės konfliktą: nufilmavo, kaip Larry persijungė į puolimo režimą

Londono lapė yra naujausias gyvūnas, sužinojęs tai, ką žino jau daugelis Londono centro gyvūnų: geriau nejuokauk su katinu Larry.

Dauningo gatvės „vyriausias peliautojas“ Larry ir naujasis ministras pirmininkas Rishi Sunakas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Dauningo gatvės „vyriausias peliautojas“ Larry ir naujasis ministras pirmininkas Rishi Sunakas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-28 07:17, atnaujinta 2022-10-28 07:37

Larry, gyvenantis Dauningo gatvės 10-ajame name ir einantis „vyriausiojo peliautojo“ pareigas, pateko į Jungtinės Karalystės žiniasklaidos antraštes po to, kai įsivėlė į konfliktą su ant šalia esančio žolyno vaikštinėjusia lape.

Lapės Londone yra įprastas dalykas, miesto gatvėmis jų klaidžioja tūkstančiai. Neretai vėlai vakarais kai kur neryškiai švysteli raudonas kailis, kai lapės laksto per kelią arba tamsoje šviečia akys, kai jos tyko už šiukšlių dėžių, ieškodamos išmesto maisto likučių.

Šiuo atveju, lapė klaidžiojo po žolyno lopinėlį prie ministro pirmininko rezidencijos Dauningo gatvėje, kai ją pastebėjęs Larry persijungė į visiško puolimo režimą ir išvijo dvigubai už jį didesnį gyvūną, kuris prieš tai išmintingai bandė pasislėpti gėlyne.

Tai nebuvo pirmas kartas, kai Larry parodė, kas yra tikrasis Dauningo gatvės bosas.

Larry, 15 metų rainius, jau kelis kartus susidūrė su kitais gyvūnais šalia savo namų Dauning gatvėje, kai 2011 m. darbuotojai jį priglaudė iš „Battersea Dogs & Cats Home“, gyvūnų gerovės agentūros, padedančios rasti namus nepageidaujamiems augintiniams.

Iš pradžių katinas buvo priimtas tam, kad padėtų išspręsti graužikų problemą; to meto premjero atstovas spaudai sakė, kad gyvūnui būdingas „stiprus grobuoniškas polėkis“.

Jungtinės Karalystės visuomenė pamatė, koks stiprus buvo tas postūmis, kai kameroms filmuojant, kol buvo laukiama pareigūnų su naujienomis apie įtemptas „Brexit“ derybas, Larry buvo užfiksuotas medžiojantis balandį. Paukštis atrodė nesužalotas (stebuklingai) ir nuskrido po trumpo grumtynių su aršiuoju murkliu.

Larry taip pat mėgsta diktuoti savo taisykles kitiems katinams. Jo didysis priešas buvo Palmerstonas, juodai baltas katinas, priklausantis Užsienio reikalų ministerijai. Jiedu palaikė labai nediplomatinius santykius, šnypštė ir urzgė vienas ant kito. 2020 m. Palmerstonas „išėjo į pensiją“ ir persikėlė į kaimą, kur galėjo „daugiau laiko praleisti atsipalaidavęs nuo buvimo dėmesio centre“.

Parengta pagal „The Washington Post“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.