Britų premjeras R. Sunakas susitiko su Ukrainos herojumi Patronu

​Rishi Sunakas susipažino su Džeko Raselo veislės šunimi Patronu, garsėjančiu sprogmenų nujautimo įgūdžiais. Kijeve apsilankęs ministras pirmininkas priklaupė ir paglostė šunį, o bendra jų nuotrauka socialiniuose tinkluose pasidalijo Juntinės Karalystės ambasadorė Ukrainoje Melinda Simmons.

 Patronas ir R. Sunakas.<br>Ukrainos gynybos ministerijos/Cover Images nuotr.
 Patronas ir R. Sunakas.<br>Ukrainos gynybos ministerijos/Cover Images nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 8:57 AM

Trejų metų šuo pastaraisiais mėnesiais susitiko su ir kitais svarbiais politikos veikėjais, įskaitant JAV valstybės sekretorių Antonį Blinkeną.

Jis, kurį populiarus youtuberis Antonas Somewhere'as apibūdino kaip „garsiausią bombų paieškos šunį Ukrainoje“, rugsėjo mėnesį dalyvavo Kijeve surengtoje pirmojoje „Keturkojų gynėjų“ apdovanojimų ceremonijoje.

Patronas taip pat tapo kelių žiniasklaidos kampanijų, kuriomis siekiama atkreipti dėmesį į tam tikrus Ukrainoje vykstančio konflikto aspektus, simboliu.

Tą patį mėnesį buvo išleista pašto ženklų su Džeko Raselo atvaizdu, kurių tiražas siekė milijoną egzempliorių.

Ukrainos paštas teigė, kad tikisi, jog šitaip pavyks surinkti apie 1,5 mln. dolerių kuriais būtų įsigyta išminavimo mašina „Armtrac 400“.

Patronas taip pat vaizduojamas keliose reklamos kampanijose, o Kijevo autobusų stotelėse skelbiamose nuotraukose šuo pavaizduotas plakate su užrašu: „Patronas įspėja. Jei pamatysite įtartiną objektą, nesiartinkite prie jo, nelieskite jo, skambinkite 101“.

Oficiali šuns „Instagram“ paskyra jau turi beveik 375 000 sekėjų.

Patronas yra išminuotojo Mychailos Ilyevo šuo, kurį šis kadaise dėl laiko stokos ėmė vežiotis į darbą. Užuot pasirodęs grynaveislių šunų parodose, Patronas ėmė pratintis prie sprogimų garsų, o netrukus paaiškėjo, kad „jis puikiai veikia kaip minų ieškiklis“.

„Kai jis randa, pradeda kasti. Tada jis gauna skanėstą“, – pasakojo jo dresuotojas.

Gegužę šuo buvo Kanų kino festivalio apdovanojimo „Pal-Dog-manitarian Dog Award“ laureatu.

Anksčiau jis jau buvo apdovanotas specialiu Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio apdovanojimu už pasiaukojamą tarnyboje.

Šuo taip pat buvo įamžintas freskoje Rovnoje ir daugybėje vaikų piešinių. Gelbėtojai taip pat sukūrė mokomuosius vaizdo įrašus, kuriuose Patronas moko vaikus ir suaugusiuosius, kokių saugumo taisyklių reikia laikytis vietovėse, kuriose yra minų ir sprogstamųjų objektų.

Parengta pagal express.co.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?