Gražiausio kupranugario konkurse – klasta, 58 milijonų eurų prizas, specialūs viešbučiai ir plastinės operacijos

58 milijonai eurų. Tokį prizą šį sekmadienį, sausio 15 dieną, gaus gražiausio kupranugario savininkas. Saudo Arabijos smėlynuose jau septintą kartą vykstančiame kupranugarių festivalyje šių gyvūnų veisėjai varžosi dėl gražiausio gyvūno titulo ir piniginių prizų. Kupranugariai vertinami pagal galvos, kaklo, kupros grožį ir kūno laikyseną.

Kupranugarių manija.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kupranugarių manija.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kupranugarių manija.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kupranugarių manija.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-13 16:54

Kasmet gruodžio pradžioje prasidedantis ir 45 dienų trunkantis Karaliaus Abdulazizo kupranugarių festivalis vyksta maždaug 100 kilometrų į šiaurės rytus nuo sostinės ar Rijado. Dykumoje kupranugariams net pastatomi specialūs viešbučiai – vienviečiai ir dviviečiai aptvarai.

Festivalyje dalyvauja apie 40 tūkstančių gyvūnų. Juos atveža maždaug 3 tūkstančiai augintojų. Vyksta kupranugarių lenktynės ir paroda. Renginį aplanko per milijoną žiūrovų.

Neretai kupranugarių veisėjai griebiasi neleistinų metodų, kaip pagražinti savo kupranugarius, kad jie turėtų didesnę tikimybę laimėti. Pavyzdžiui, į gyvūnų kūną švirkščia silikoną ir įvairius užpildus, guminėmis juostomis išpučia kai kurias kūno dalis, kad pagerintų jų išvaizdą. Ryžtasi net gyvūno plastinei operacijai.

Pernai iš grožio konkurso net 43 kupranugariai buvo išmesti dėl botokso naudojimo ir kitokių klastojimo formų. Iš viso tais metais organizatoriai susidūrė su 147 klastojimo atvejais – didžiausiu skaičiumi nuo festivalio pradžios.

Veisėjai už klastojimą turi mokėti baudas, kurių dydis priklauso nuo pažeidimo, – nuo kelių iki keliasdešimt tūkstančių eurų. Siekiant nustatyti klastojimą kupranugariai apžiūrimi fiziškai ir kliniškai, naudojant tokius prietaisus kaip rentgeno aparatai.

Laimėjusių kupranugarių savininkai ne tik gauna piniginius prizus, bet ir gali parduoti gyvulius brangiau. Retieji kupranugariai Saudo Arabijoje yra didelis verslas. Maždaug 1,5 milijono gyvūnų yra saugomi savininkų naudojant mikroschemas.

Kupranugaris laikomas senuoju Saudo Arabijos Karalystės simboliu ir yra vietos gyventojų pasididžiavimas, mat daugybę šimtmečių jiems tai buvo maisto, aprangos šaltinis ir transporto priemonė. Šiomis dienomis kupranugaris tapo ir turtus galinčiu atnešti augintiniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.