Kauno policijos pajėgose – 3 mėn. gimtadienį švenčiantis Toras: priešaky laukia svarbūs egzaminai

Rugpjūčio 19 d. šiam šuniukui ypatinga: naujasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo valdybos Kinologų poskyrio keturkojis pareigūnas švenčia savo 3 mėnesių gimtadienį.

 Toras.<br> Policijos nuotr.
 Toras.<br> Policijos nuotr.
 Toras.<br> Policijos nuotr.
 Toras.<br> Policijos nuotr.
 Toras.<br> Policijos nuotr.
 Toras.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 19, 2023, 10:55 AM

„Šiuo metu vokiečių aviganis Toras yra 12-tas ir pats jauniausias Kauno policijos šuo. Tarnybai šuniukai yra ruošiami nuo maždaug dviejų mėnesių amžiaus. Šuniukas jau pratinasi prie darbo policijoje, beveik visą laisvą laiką (kai nemiega ir nežaidžia) skiria treniruotėms, kol kas mokosi paprastų komandų, pavyzdžiui, sėdėti, gulėti, balsas ir panašiai.

Jo laukia daug mokymų, o vėliau tenka išsilaikyti įskaitas. Tik išlaikius egzaminus, šuo tampa pilnaverčiu tarnybiniu šunimi, tai maždaug po trejų metų“, – portalui lrytas.lt atskleidė Kauno apskrities VPK komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Pilnai ir tinkamai paruoštas tarnybinis šuo ieško dingusių žmonių, nusikaltimo įrankių, sulaiko nusikalstamas veikas padariusius asmenis, seka pėdomis. Kaip ir visi policijos pareigūnai, kinologai su savo šunimis, reaguoja į įvairius įvykius, atsiradus laisvai minutei, laikas skiriamas treniruotėms., pavyzdžiui, pėdsekystei, narkotinių medžiagų paieškai ar kitai kinologo suplanuotai treniruotei. Dažnai kinologai didžiąją laiko dalį praleidžia miškuose, pelkėse, kur ieško dingusių žmonių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.