Ukrainietis pėsčiomis ėjo iš Chersono iki Odesos: šeimą pražudžius rusams, liko tik šuo, kurį vyras atsisakė palikti

Ministro Pirmininko pavaduotoja ir Reintegracijos ministerijos vadovė Iryna Vereščuk sureagavo į kraupų atvejį, kai vyrui iš Chersono srities teko eiti pėsčiomis su savo šunimi. Ji patikino, kad visi gali evakuotis.

 Vyras pėsčiomis ėjo iš Chersono iki Odesos: šeimą pražudė rusai, kartu turėjo tik šunį.
 Vyras pėsčiomis ėjo iš Chersono iki Odesos: šeimą pražudė rusai, kartu turėjo tik šunį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2023, 11:07 AM

„Kai organizuojame evakuaciją, žmonės keliauja kartu su savo gyvūnais. Žinome, kad dažnai jie lieka kovų vietose. Buvo priimti sprendimai padėti žmonėms ir leisti į vagonus įsodinti ir žmones su gyvūnais“, – sakė pareigūnė.

Pasak jos, incidentas su vyru ir jo augintiniu yra itin liūdnas ir ji stebisi, kad per tris dienas niekas jam nepadėjo. I. Vereščuk patikino, kad valdžios institucijos dirba, kad tokie atvejai nepasikartotų.

„Šiuo atveju, kai kalbame apie vietų skaičių, transporto priemonių skaičių – jų pakanka. Mums padeda savanoriai, padeda tarptautinės organizacijos. Chersono srityje nėra jokių problemų evakuotis“, – apibendrino pareigūnė.

Vyras į Odesą ėjo su šunimi

Chersono gyventojas nukentėjo dėl Kachovkos hidroelektrinės sprogimo, o jo šeimą pražudė Rusijos raketa. Jis pats pėsčiomis nuėjo į Odesą, pasiėmęs kartu aviganį.

Vyras su gyvūnu nebuvo įleistas į evakuacijos autobusus, nes šuo neturėjo antsnukio. Pasak šuns šeimininko, jis neprašė niekieno pagalbos, nes nebeturėjo tam jėgų dvasine prasme.

Parengta pagal unian.net.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.