Neišgyveno vos 3-ejų sulaukęs aukščiausias pasaulio šuo: gyvybę pasiglemžė sunki liga

Jungtinėse Amerikos Valstijose rugsėjo 12 dieną nugaišo aukščiausias pasaulyje šuo, vokiečių dogas Dzeusas. Gyvūno gyvybė užgeso po sudėtingos operacijos, po kurios jam išsivystė plaučių uždegimas.

 Dzeusas.<br>Guinness World Records nuotr.
 Dzeusas.<br>Guinness World Records nuotr.
 Dzeusas.<br>Guinness World Records nuotr.
 Dzeusas.<br>Guinness World Records nuotr.
 Dzeusas.<br>Guinness World Records nuotr.
 Dzeusas.<br>Guinness World Records nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 16, 2023, 12:11 PM

Ant operacinės stalo Dzeusas atsidurė veterinarams nustačius, kad gyvūnas serga kaulų vėžiu. Dėl šios ligos gyvūnui operacijos metu teko amputuoti priekinę dešinę koją.

Tačiau po operacijos trejų metų šuneliui išsivystė plaučių uždegimas ir kitą dieną jis mirė.

Lapkritį jam būtų sukakę ketveri metai.

Dzeuso šeimininkės Brittany tėtis Donnie Davis ir pati mergina, gyrė didvyriškas onkologo ir chirurgų komandos pastangas, kurie padarė viską, ką galėjo, kad išgelbėtų mylimą augintinį. Taip pat teigė, kad kad gyvūnas mirė padėjęs galvą savo šeimininkei ant kelių.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad mirė mūsų mylimas šuo Dzeusas, Guinnesso pasaulio rekordininkas, kuriam priklauso aukščiausio gyvo šuns patino titulas. Dzeusas mirė antradienio rytą nuo plaučių uždegimo, susijusio su amputacija. Jis mirė padėjęs galvą mamai ant kelių ir iki pat mirties buvo glostumas ir bučiuojamas. Jam buvo treji su puse metų.

Dzeusas buvo tikrai ypatingas šuo. Jis buvo švelnus, meilus, labai užsispyręs, bet visada laimingas matydamas savo šeimą ir daugybę, daugybę draugų. Dzeusas į trejus trumpus metus sutalpino daug gyvenimo patirties ir buvo pasiruošęs išspardyti vėžio užpakalį.

Esame labai dėkingi už laiką, kurį praleidome su Dzeusu. Jis atnešė tiek daug džiaugsmo ir laimės daugeliui žmonių. Jo labai trūks visai mūsų šeimai. Esame labai dėkingi už nuostabią žmonių komandą, kuri buvo su mumis visą šį laiką. Dzeusas turėjo absoliučiai geriausius gydytojus ir slaugytojus, kurie dirbo visą parą, kad jam padėtų, bet galiausiai jis buvo tiesiog per daug ligotas.

Taip pat norėtume padėkoti visiems, kurie kreipėsi į mus su užuojauta. Tai mums labai daug reiškia šiuo sunkiu metu“, – sakė šuns šeimininkė Brittany.

JAV gyvenęs Dzeusas per savo tragiškai trumpą gyvenimą sulaukė daug dėmesio dėl savo rekordinio dydžio. Dzeuso likimas pavergė žmonių visame pasaulyje širdis po to, kai Brittany surengė lėšų rinkimo kampaniją, kad jam būtų suteiktas geriausias įmanomas gydymas.

Švelnų milžiną Brittany, kuri visada norėjo vokiečių dogo, padovanojo jos brolis.

Jis į jos gyvenimą atėjo būdamas aštuonių savaičių ir greitai tapo svarbia šeimos dalimi.

Dzeusas dėl savo milžiniško ūgio pasivaikščiojimų metu sulaukdavo daugybės dėmesio, o Brittany teigimu, žmonės dažnai klausdavo, ar gali ant jo jodinėti kaip ant arklio. Bet, žinoma, atsakymas buvo neigiamas.

Brittany apibūdino Dzeusą kaip labai ramaus, bet kartu ir tvirto būdo šunį.

Jis buvo toks aukštas, kad gerdavo iš virtuvės kriauklės, o kai jausdavosi išdykęs, vogdavo maistą nuo stalviršių.

„Dzeusas visada kėlė šypseną mūsų veiduose – jis buvo didesnis už gyvenimą ir skleidė džiaugsmą visur, kur tik nueidavo. Todėl buvo labai liūdna išgirsti, kad jis blogai jaučiasi, o dabar mums skauda širdį sužinojus apie jo ankstyvą mirtį. Tikiuosi, kad jo šeima su maloniais prisiminimais prisimins jo pasirodymą GWR knygose – tai tinkama duoklė ypatingam augintiniui“, – Dzeusą prisiminė Guinnesso rekordų knygos vyriausiasis redaktorius Craigas Glenday'us.

Parengta pagal Guinness World Records.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.