Pitbuliams įstatymas tapo kilpa po kaklu

Nuo metų pradžios įsigaliojęs įstatymas, draudžiantis laikyti, veisti ir turėti vadinamuosius kovinius šunis ir gauti kaimynų sutikimus, jų šeimininkus varo į neviltį. Masiškai puolę registruoti savo augintinius, gavę krūvas leidimų, praėję kursus kai kurie keturkojų šeimininkai taip ir nepasiekė, kad šuo taptų legalus. Pritrūkus bent vieno dokumento, vadinamųjų „kovinukų“ niekas neregistruoja. Šeimininkai su baime laukia, kada įstatymais mojuojantys pareigūnai pradės atiminėti jų augintinius. Gyvūnų globėjai žada siekti, kad šunims pražūtingas įstatymas apskritai būtų panaikintas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2013, 12:35 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:12 AM

Gyvūnų globėjai įstatymą deda į šuns dienas. Esą politikai jį priėmė nepasitarę su gyvūnų teisių organizacijomis. Naujasis įstatymas prieštarauja galiojančiam, kuris draudžia naikinti sveiką, neagresyvų šunį. Nenumatyta ir ką daryti su keturkoju mirus šeimininkui. Pagal įstatymą gyvūną reikėtų konfiskuoti.

Nors Seimo teisininkai nustatė, kad vadinamųjų kovinių šunų grėsmė daugiabučiuose neįrodyta, Seimas įstatymą vis tiek patvirtino - esą atsižvelgė į šunų nemėgstančių piliečių skundus.

Į draudžiamųjų sąrašus nuo sausio pateko keliolikos veislių šunys. Populiariausi Lietuvoje - amerikiečių stadfordšyrai, pitbulteljerai, Kaukazo ir Pietų Rusijos aviganiai. Kaimyninėje Latvijoje juos draudžiantis įstatymas buvo atšauktas Konstituciniam teismui išaiškinus, kad naikinti visos veislės negalima. Analogišką kaip Lietuvoje įstatymą priėmusi Italija jį taip pat atšaukė, nesulaukusi rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.