Tigro skrandyje rasti krepšinio kamuolio dydžio svetimkūniai

Plaukų kamuoliai, susiformavę katės skrandyje nėra retas reiškinys. Laižydamos ir puoselėdamos savo kailį katės nuryja begales plaukų, kurie skrandyje sulimpa į nesuvirškinamą gumulą. Dažniausiai katės jį išvemia ir problemos kaip nebūta. Tačiau su šia dilema susiduria ir didžiosios katės. Tigrui, vardu Ty, chirurginiu būdu pašalinti du, beveik 2 kilogramus sveriantys plaukų kamuoliai. Krepšinio kamuolio dydžio gumulų tigras pats pašalinti neįstengė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:00 AM

17 metų tigrui, sveriančiam 200 kilogramų, operacija atlikta trečiadienį, Floridoje esančio Tampos miesto veterinarijos klinikoje. Medikų teigimu, svetimkūnio pašalinimas iš skrandžio chirurginiu būdu nėra pavojinga procedūra.

Į medikų rankas tigras pakliuvo tada, kai gyvūnų priežiūros ir gelbėjimo centro darbuotojai pastebėjo, kad tigras nieko neėdė jau dvi savaites.

Nepaisant to, kad veterinarams teko operuoti plėšrų ir gyvybei pavojingą keturkojį, jų nuomone „pacientas buvo geras ir paklusnus“.

Nepelno siekiančios organizacijos narys Vernonas Yatesas, prižiūrintis konfiskuotus gyvūnus džiaugėsi, kad plaukų kamuoliai pašalinti sėkmingai ir tigro sveikata gerėja.

„Šis tigras – tarsi mano didysis kūdikis, mano tikras vaikas“, - sakė tigro globėjas V. Yatesas.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas