Gražiausias Lietuvos šuo gelbėja žmonių gyvybes

Prabanga tviskančiame viešbutyje „Le Meridien Vilnius“ raudonu kilimu žengė keturkojai. Ne, ne taip, kaip visose parodose - angare, stadione ar arenoje. Čia šunys buvo šalia baltomis staltiesėmis papuoštų stalų, sukiojosi šalia šventiniais drabužiais pasipuošusių žmonių. 16 skirtingų veislių ir ypatingo grožio šunų rungėsi dėl čempionų čempiono titulo - arba kitaip - gražiausio šuns Lietuvoje apdovanojimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Mar 29, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:40 AM

Po atkaklios ir įnirtingos kovos tarptautinė kinologų vertinimo komisija iš Lenkijos, Ukrainos ir Turkijos nusprendė, kad gražiausiu šunimi tapo Margaritai Racinienei priklausantis niūfaundlendas. Parodos vicečempionu tapo Jorkšyro terjeras, priklausantis Vaidai Gudžiūnienei ir Dovilei Kavaliauskaitei.

Niūfaundlendai kilo iš tokio paties pavadinimo salos Šiaurės Amerikoje. Tai didelis, ramaus charakterio, pakantus šuo. Šie šunys puikiai supranta, kada žmogui gresia pavojus ir nieko nelaukdami skuba į pagalba ar gina šeimininką. Sklando ne viena istorija, kaip niūfaundlendai yra išgelbėję žmonių gyvybes, iš vandens ištraukę skęstančiuosius. Niūfaunlendų ūgis ties ketera nuo 66 iki 71 cm, svoris - nuo 54 iki 68 kg.

Kaip portalui lrytas.lt sakė Lietuvos kinologų draugijos atstovė spaudai Aurelija Staskevičienė, šis renginys skirtas pagerbti Lietuvos kinologus ir veisėjus. „Labai smagu žinoti, kad šiame renginyje dalyvauja daugiausiai Lietuvoje išveisti šunys, o ne įsigyti užsienio šalyse“, - džiaugėsi A.Staskevičienė. Anot jos, čempionų čempionatas reikalingas tam, kad išsiaiškinti kuris šuo Lietuvoje yra geriausias, mat tarptautinėse šunų parodose čempiono titulą per metus yra iškovojęs ne vienas šuo.

„Be to, tai yra puiki proga šunų mylėtojams ir jų keturkojams susitikti prabangioje aplinkoje. Tai yra ir žinutė visuomenei, kad šunys yra šeimos nariai, artimiausi mūsų bičiuliai, kurie gali būti su žmogumi tiek viešbutyje, tiek prašmatniame restorane“, - kalbėjo A.Staskevičienė.

Privalomas Lietuvos čempiono titulas

Kaip jau įprasta, Lietuvos kinologų draugijos organizuojamame čempionų čempionate kviečiami dalyvauti įvairaus amžiaus, tačiau tik Lietuvoje gyvenantys šunys. Jie privalo turėti bent Lietuvos čempiono titulą.

Visi 16 šunų atrinkti iš 50 kandidatų šių metų kovo 8 dieną vykusioje Tarptautinėje šunų parodoje „Litexpo“ parodų rūmuose. Į grožio kovos ringą pakviesti: borderkolis, valų korgis pembrukas, Berno zenenhundas, niūfaundlendas, bulterjeras, Jorkšyro terjeras,du  trumpaplaukiai taksai, Aliaskos malamutas, čiau čiau , biglis, trumpaplaukis vengrų vižlas, anglų kokerspanielis, auksaspalvis retriveris, čihuahua ilgaplaukis, Lasos apsas.

  Kaip sakė portalo lrytas.lt kalbinta juodaplaukio čiau čiau vedlė bei savininkė Urtė Tamoševičiūtė, pasirodymas čempionų čempionate - toks pat, kaip ir paprastoje šunų parodoje, tačiau atsakomybės ir jaudulio daugiau. „Prabangi aplinka suteikia išskirtinumo, jausmas visai kitoks“, - sakė vieną iš etapų sėkmingai praėjusi šeimininkė.

Varžosi poromis

Konkurso eiga vyksta taip: į ringą šunys leidžiami poromis - iš viso 8 poros. Tai gali būti visiškai skirtingų grupių ir dydžio šunys, jie pažymėti raudonomis ir mėlynomis rozetėmis. Norėdami išsiaiškinti, kuris geresnis iš poros, teisėjai parodo raudoną arba mėlyną kortelę. Mažiausiai balsų surinkęs šuo pasitraukia iš kovos ir nepatenką į kitą etapą. Kitame etape lieka tik keturios poros, dar kitame dvi poros, kol lieka tik du šunys.

Į viešbučio „Le Meridien Vilnius“ prabanga tviskančią „Grand Opera“ salę susirinko garbūs svečiai iš Lietuvos bei užsienio šalių, kinologijos pasaulio atstovai bei žymūs teisėjai.

Visi šiame grožio konkurse dalyvaujantys šunys apdovanojami rėmėjų prizais bei proginėmis taurėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.