Paaiškėjo, kiek uždirba lietuviškame seriale vaidinantis šuo

Dar šių metų pradžioje pradėtas kurti pirmasis lietuviškas serialas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka šuo, trečiadienį pristatytas Vilniuje esančiame kino centre „Forum Cinemas Vingis“. Serialo „Inspektorius Mažylis“ premjeroje pasirodė visi trys jame vaidinantys šunys. Prieš pat premjerą naujienų portalui lrytas.lt dresuotoja ir kinologė, bei vieno iš seriale vaidinančių vokiečių aviganių savininkė Živilė Čepulienė papasakojo apie filmavimo užkulisius ir atskleidė, kiek seriale uždirba jos šuo. 

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

May 28, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:26 AM

Pasirodo, kad pirmojoje, įvadinėje serijoje vaidinęs vokiečių aviganis Brasas aktoriaus karjeros nebetęsia, mat šuns šeimininko tikslas – aukšti rezultatai keturkojų sporto varžybose. „Sunku suderinti darbą filmavimo aikštelėje ir treniruotes“, – sakė Živilė.

Anot jos, filmavimai netgi trukdo šunims siekti gerų rezultatų sporto srityje. Be to, aktyvūs, judrūs ir energija pernelyg trykštantys šunys filmavimo metu nėra pats geriausias pasirinkimas.

Kad šuo tiktų serialui, jis turi būti nepavojingas, ramesnio charakterio, prisileisti svetimus žmones bei paklusti jų komandoms.

Kiek uždirba šuo?

Kaip portalui lrytas.lt sakė Ž.Čepulienė, iš pradžių filmavimuose dalyvavo net septyni šunys. Tiek šunų prireikė dėl to, kad serialas filmuojamas darbo dienomis, o keturkojų šeimininkai - dirbantys žmonės, todėl didesnis kiekis šunų leido lengviau planuoti laiką.

Vėliau liko tik trys – dvi kalytės ir patinas. Paklausta, ar žiūrovai neatskirs, kad seriale tą patį vaidmenį atlieka net trys vokiečių aviganiai, Živilė nė nesuabejojo: „Liko vizualiai panašiausi šunys. Netgi filmavimo aikštelės darbuotojai ne visuomet atskirdavo, kad kaskart pasirodydavo vis kitas šuo“.

Žinoma, šunų mylėtojai ar veisėjai, anot dresuotojos, pamatys, jog ekrane pasirodo skirtingi tos pačios veislės atstovai.

Pasiteiravus, kokį atlygį gauna šuo už vienoje serijoje atliktą vaidmenį, Živilė nenorėjo atskleisti tikslios pinigų sumos, tačiau pasakė, kad už tuos pinigus galima įsigyti du 15-20 kg maišus aukščiausios kokybės sauso ėdalo. Na, o vienas maišas tokio ėdalo vidutiniškai kainuoja apie 200-300 litų.

Pamilo vokiečių aviganius

Vieną iš pagrindinių vaidmenų seriale atliekantis aktorius Marius Jampolskis portalui lrytas.lt sakė, kad patirtis filmuojantis kartu su šunimi buvo unikali. „Didžiąją filmavimų laiko dalį aš ganiau šunį ir tik pagavęs galvodavau: o ką aš turiu vaidinti?“.

M.Jampolskis pasakojo, kad filmavimų metu jis labai gerai pažino vokiečių aviganių veislės šunų ypatumus: „Dabar dar labiau pamilau šiuos keturkojus“, - atviravo aktorius, tačiau pridūrė, kad savo šunų – Aliaskos malamuto ir iš prieglaudos pasiimto mišrūno – į vokiečių aviganius nekeistų. 

Labiausiai atminty įstrigę momentai iš filmavimo aikštelės M.Jampolskiui sukėlė juoką. Mat norėdama nufilmuoti nuliūdusio, susimasčiusio ar linksmo šuns snukio išraišką, visa komanda, kaip kokiame vaikų darželyje, lakstė aplink keturkojį ir bandė išgauti norimą rezultatą. „O šuo vistiek reagavo taip, kaip jam patiko“, – šypsodamasis pasakojo jis.

Ypatingu paklusnumu filmavimo metu nepasižymėję šunys, anot M.Jampolskio, yra labai individualios asmenybės, kurių charakterio – nepakeisi. „Žmogus turi derintis prie šuns“, – tikino aktorius.

Antru „Komisaru Reksu“ tapti nepretenduoja

Ramūno Cicėno režisuotas televizijos serialas „Inspektorius Mažylis“ – tai istorija apie mažo miestelio inspektoriaus Andriaus Mažylio (akt. Marius Jampolskis) ir jo tarnybinio šuns Mažylio nuotykius. Kaip sakė serialo prodiuseris Kristupas Krivickas, tikima, kad šis serialas bus mielas ir įdomus, o pagrindiniu jo žiūrovu bus šeima.  „Tai nebus dar vienas „Komisaras Reksas“. Tai komiška drama apie vieno miestelio gyvenimą, policijos inspektoriaus ir jo šuns nuotykius“, – sakė K.Krivickas.

Pagrindinį vaidmenį TV3 seriale atliks Marius Jampolskis, jo kolege ir meilės objektu taps aktorė Toma Vaškevičiūtė. Adolfas Večerskis atliks komisaro vaidmenį, Saulius Siparis taps meru, Ineta Stasiulytė – mero žmona, Marius Mačiulis – Andriaus Mažylio broliu, Tadu Gryn – blogiečiu, o Agnė Grudytė bus pagrindinio herojaus mokyklos laikų meile. 

Prie naujojo serialo komandos prisijungė ir daugiau žinomų aktorių: Vitalijus Cololo vaidins inspektorių, Andriaus Mažylio kolegą, Džiugas Siaurusaitis – keistuolį kriminalistą-ekspertą, Redita Dominaitytė – komisaro sekretorę, Dalius Mertinas – ministrą, Vytautas Anužis – laikraščio redaktorių, o Arvydas Dapšys – miestelio keistuolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.