Dingusią vilniečio papūgą žako priglaudė biuro darbuotojai

Vienos draudimo bendrovės Lietuvoje darbuotojai pirmadienio rytą priglaudė į įmonės biurą Vilniuje atklydusią žako veislės papūgą. Keturias dienas ja rūpinęsi, ketvirtadienį draudikai jau džiaugėsi galėdami sugrąžinti ją atsiradusiam šeimininkui. Maža to, pavojingas nuotykis egzotiškam paukščiui baigėsi dar geriau – su gyvūnu spėję susidraugauti darbuotojai įmonės vardu šeimininkui padovanojo papūgos draudimą metams.

Afrikos pilkoji papūga, vadinamoji žako, laikoma bene intelektualiausiu ir geriausiai galinčiu mėgdžioti įvairius garsus paukščiu.<br>123rf nuotr.
Afrikos pilkoji papūga, vadinamoji žako, laikoma bene intelektualiausiu ir geriausiai galinčiu mėgdžioti įvairius garsus paukščiu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:29 PM

„Sakoma, kad gyvūnai jaučia gerus žmones, todėl tai, kad paukštis atskrido pas mus, daug ką pasako apie čia vyraujančią dvasią. Papūga labai atkakliai beldėsi į biuro langą nesuteikdama nei mažiausio šanso jo neatidaryti. Mes pasirūpinome tinkama paukščio priežiūra. Paukštis labai lengvai įsiliejo į mūsų kolektyvą ne tik dėl savo meilumo, bet ir dėl spalvų, – pasakojo Lina Jakučionienė, draudimo bendrovės Korporatyvinės komunikacijos direktorė Baltijos šalyse.

„Nuoširdžiai dėkoju ERGO, kuri priglaudė paklydusį mūsų šeimos augintinį. Žinant, kokios retos rūšies šis paukštis ir jo rinkos kainą, tiesiog neįtikėtina, kad ši įmonė ėmėsi visų įmanomų priemonių, kad būtų rastas jo šeimininkas. Iki šiol nebuvau jų klientas, bet po šio įvykio galiu drąsiai šia bendrove pasitikėti. Jei bendrovė atsakingai elgiasi tokiais, atrodo, nereikšmingais atvejais, tai ji tikrai pagelbės ir tuomet, kai ištiks didelė bėda“, – sakė Kazys Ruzgas, papūgėlės šeimininkas.

Bendrovės darbuotojai žinią apie priklydusį paukštį išplatino socialiniame tinkle „Facebook“, kreipėsi į gyvūnų globos organizacijas, paskelbė apie tai per radijo stotį. „Po to, kai šią žinią išplatinome socialiniame tinkle „Facebook“, ja pasidalino virš 2 tūkst. žmonių. Per „Facebook“ apie dingusį paukštį sužinojo ir jo šeimininkas“, – sakė L.Jakučionienė.

Afrikos pilkoji papūga, vadinamoji žako, laikoma bene intelektualiausiu ir geriausiai galinčiu mėgdžioti įvairius garsus paukščiu. „ERGO Insurance“ specialistai Lietuvoje neretai sulaukia klientų prašymų apdrausti šios ar kitos rūšies egzotinius gyvūnus ar paukščius. Draudimo sprendimą ekspertai randa ir susidūrę su neįprasčiausiais klientų prašymais apdrausti insulino pompą, lygintuvų kolekciją, namą iš molio ar krokodilo galvą.

Dažniausiai tokie naminiai gyvūnai yra draudžiami kaip namų turtas. Iš viso per 2014 metų 8 mėnesius „ERGO Insurance“ Lietuvoje sudarė namų turto draudimo sutarčių už daugiau nei 2 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.