Šuns širdies valstybė – zoofilai diktuoja madas

Ne visada žmonėmis galinti pasirūpinti Lietuvos Respublikos valdžia nesveikai įsimylėjo gyvūnus. Politinės zoofilijos esmė – perdėta meilė gyvūnams, mylint juos labiau už žmones, o kartu ir darant iš to pinigus. Beje, visai nesvarbu – kokios kilmės.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 11:17 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 1:26 PM

Seimas čia svarstė Gyvūnų globos ir apsaugos įstatymo nuostatą, kad nuo 2016 m. visi gyvūnai augintiniai – šunys, katės ir šeškai, (žiurkėnai, papūgėlės ir dekoratyviniai triušiai, kažkodėl ne) – būtų ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre. Siūlyta reikalą atidėti, atsilošti ir pagalvoti, kas būtent daroma. Bet ne. Politinės gyvūnų teisių idėjomis apsėstieji laimėjo.

Dėl visa ko, tądien, kai buvo tik įstatymo projekto teikimas, pasiteiravau dviejų parlamentarų – kokiu mastu didėja pensijos nuo 2016 metų sausio 1 dienos. Nenustebino tai, kad abu nustebusiai į mane pažvelgė ir susiginčijo – 6 ar 8 eurais. Tai kas gi čia daroma konkurencijoje tarp pensininkų ir kačių?

O daroma štai kas. Valdančiosios koalicijos branduolį sudarą socdemai išplatino pranešimą, kuriame giriamasi sustabdę mėginimus šią nesąmonę sustabdyti bent metams, geriau apgalvoti.

„Socialdemokratai remia galiojančią Gyvūnų globos ir apsaugos įstatymo nuostatą, kad nuo 2016 m. visi gyvūnai augintiniai – šunys, katės ir šeškai – būtų ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre. Lietuvos socialdemokratų frakcijos Seime nariai balsuodami pasipriešino siūlymui, kad privalomas žymėjimas galiotų tik vežamiems į užsienį gyvūnams augintiniams bei veisėjų gyvūnams,“ – giriasi žiniasklaidai ir rinkėjams socdemų spaudos atstovai.

Šunys katės ir šeškai (vėl, kodėl diskriminuojami kitokie padarai?) turi būti suregistruoti, paženklinti, sumokant už kiekvieną tokią akciją po 15 eurų. Kas to nepadarys – bus baudžiami. Kitaip, turbūt galvojama, negalį apsikęsti katinų žmonės ima smaugti juos voniose, o paskui parduoda turguose iš jų išvirtą muilą.

„Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius pasisako už visuotinį augintinių ženklinimą, bet pabrėžia, kad būtina rasti būdus, kaip paskatinti žmones tai daryti, nepulti iš karto bausti, pagal galimybes padėti nepasiturintiems, tvarkingiems gyvūnų savininkams,“- pasakoja gyvūnus už žmones labiau mylintys politikai.

Kokia realybė? Viskas labai paprasta, ponai. Gyvena sau vienišas pensininkas, kuris turi namie šuniuką (gal nešiojamą ant rankų) arba katę, kuri neišeina iš daugiabučio būsto ribų. Jis jau gavo žinią, kad nuo 2016 metų didės pensija 6 ar 8 eurais. Gūžtelės pečiais, pasakys, kad geriau pridėjo, nei atėmė. Bet ne – duok dabar 16 eurų (besvarstant procedūra pabrango 1 euru) už mikroschemą. Kitaip tavo kaimynas, kai bus blogos nuotaikos, įskųs tave kokiai inspekcijai. Kokia proga?

Sugalvosime. Šiais laikais madinga elementarų skundimą ir niekšingumą vadinti pilietiškumu, tad bėdų nepasitaikys. Gausi baudą už tai, kad pelno negavo tų mikroschemų pardavėjas, kuris, pro kažkurias duris, prisibeldė į įstatymų leidėjų širdis-kišenę. Kažkas tam ženklinimui medžiagas ir įrangą juk tieks, net jei per kokius fondus ar nevyriausybines organizacijas.

Reikia tik prievaizdo. Puiku. Rusų klasiko Bulgakovo „Šuns širdyje“ yra toks Poligrafas Poligrafovičius Šarikovas. Iš šuns, operaciją atlikus, paverstas padaru, kuris gali tapti žmogumi. Jis pasižymi tuo, kad blusas dantimis išsiima iš švarko pažasties, „myli“ kates. Jas, „dirbdamas“ beglobių kačių ir kitų gyvūnų utilizavimo įmonėje, gaudo ir smaugia, o paskui tuo giriasi. Dar myli komunistinę ideologiją ir nekenčia bedvasių „buržujų“, kurie nesupranta, ko šis iš jų nori. Veiksmas ten vyksta bolševikų revoliucijos patvarkytoje Rusijoje, o čia Europos Sąjungoje.

Tad šarikovai čia yra „genetiškai modifikuoti“. Jie lyg ir žmonės, bet labiau už žmones myli šunis, kates ir šeškus (žiurkėnus, papūgėles ir triušius turbūt irgi). Įsteigus atitinkamą tarnybą ir įdėjus ideologiškai modifikuotą Šarikovą, išeitų puikus būdas tikrinti, kuri pensininkė savo katinui, iš eilėje trepsinčių firmų, nenupirko mikroschemos.

Įsteigus atskirą prievaizdų instituciją, naujos inspekcijos šarikovai, ginkluoti pistoletais, ropinėtų kaimuose po medžius ir gaudytų kates. Ne tam, kad pasmaugtų, o tam, kad įsitikintų ar už kiekvieną jų atitinkama verslo įstaiga gavo 16 eurų. Landžiotų po rūsius, analizuotų kaimynų skundus daugiabučiuose, tykotų pasalose.

Ligonių kasa mokėtų už apdraskytus skruostus. Kad to nereikėtų, o katinus šarikovai galėtų registruoti, kaip rubikonai savo pelną, distanciniu būdu – reiktų vis tobulesnės įrangos. O kol kas vyksta tik viešinimo kampanija. Pagrindinis šūkis, kaip visada, maksimaliai idiotiškas : „taip yra visose civilizuotose šalyse“. Melas. Praktikos skirtingos, civilizacijos kriterijai, miegojimo su šunimi vienoje lovoje ir jų kompiuterizavimo, klausimu skirtingi.

Visai civilizuotoje Pietų Korėjoje šunį galima ir valgyti. Ir aš manau, kad galima, tiesa, išspjaunat mikroschemą. Kai tik ten būsiu, būtinai tai padarysiu. Taip, aš vaikystėje turėjau šunų. Turi jų mano draugai ir artimieji. Kai kurie turi veislinių, brangių ir dokumentuotų. Natūralu, kad pastarieji suinteresuoti, jog jų „šeimos nariai“ būtų suregistruoti. Vaikui į jokias kūno dalis dar nesegam mikroschemų, pabandykime su šuniukais – sako tie patys, kas tarsi prieš gyvūnų diskriminavimą ir mokslinius bandymus juos naudojant.

Ir šventa jų visų teisė – juos mylėti, maudytis vonioje, miegoti, imti su savimi kartu į gimdymo ir kraujo davimo procedūras, savom apeigom krikštyti, vesti prie komunijos ir laidoti, valgyti iš vieno dubenėlio ir t. t. Tik kodėl šita zoofilijos manija turi būti primesta visiems, perkelta į IT lygmenį ir apmokestinta? Todėl, kad kažkas nusprendė nukonkuruoti beglobių kačių ir šunų gaudymą ar jį patobulinti mikroschemų pardavimais?

Na bet Lietuvoje jau viskas aišku. Kadangi privaloma gyvūnų registracija galioja 15-koje ES valstybių, progreso priekyje norinčioje bėgti Lietuvoje irgi atskiras gyvūnų duomenų bazė Šarikovais dirbs Smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacija ir Gyvūnų registravimo centras. Nuo 2016 m. šiuos duomenis tvarkys ir pildys Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Taip, kaip teisingai sako rėkiantieji apie gyvuliukų teises, namų augintinis – nuo žiurkėno ir papūgėlės – iki pitbulio, ne žaislas, reikalauja atsakomybės. Bet ir reali, su savo tikromis problemomis egzistuojanti žmonių visuomenė yra ne žaidimų aikštelė jūsų kvailiems eksperimentams.

Norite turėti „šeimos narį“? Su mikroschemomis ir specialiai pritaikytomis privilegijomis? Su buldogo snukiu, vištos kojomis ir katino nagais? – puiku. Jūsų nevyriausybinių savišalpos kasų sąskaita, savanoriškais pagrindais. Mat ir šiaip yra žmonėms kuo rūpintis. Pagaliau, nesityčiokite iš niekam nekenkiančių pensininkų namuose reziduojančių gyvūnėlių teisų. Be jūsų iniciatyvos – jiems geriau, nes kitaip, dalį jų užmigdys dėl jūsų godumo ar kvailumo. Juk žinia, kad tokie žmonės būtent ir paklūsta panašiems idiotizmams bei suneša pinigus tokias nesąmones pramušusiems parazitams. O kitų jūs tiesiog neišgaudysite. Joks sveikos nuovokos žmogus kaimyno dėl neženklintos bestijos neskųs.

P.S. Girdėjau gandą, kad nepatenkintos savo diskriminavimu akvariumų žuvytės jau pildo peticiją, o aš prisipažįstu norįs kankinti tarakoną stiklainyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.